Skabo ekonomi

Gällö Skog » Samarbeten » Gratis ekonomisk rådgivning för ett smartare skogsägande

Gratis ekonomisk rådgivning för ett smartare skogsägande

Ekonomi kan kännas som en svår och jobbig del av skogsägandet. Men du har mycket att vinna på en god ekonomisk planering. Det blir enklare att fatta beslut som är rätt för just din fastighet. Vid ny affär erbjuder Gällö Skog alla kunder två timmars gratis ekonkomisk rådgivning. Nu har vi dessutom en ny ekonomisk partner i team syd; Skabo ekonomi.

– Skattelagstiftningen förändras ständigt och det kan kännas svårt att hänga med i vad som gäller som enskild skogsägare. Då kan vi stötta med guidning och råd, något som kan behövas oavsett var man är i livet och sitt skogsägande, säger Mathias Hagman, medgrundare av Skabo ekonomi.

Oavsett hur mycket eller lite skog du äger bör du tänka på det som ett företag och hålla isär det från din privata ekonomi. Annars är risken stor att du går miste om skattefördelar, har svårare att hämta igen underskott och får merjobb i slutändan.
– Det kostar att ta hand om sin skog, men planerar man rätt kan utgifterna ofta vändas till vinst, menar Mathias

Både Mathias och hans kollega Tobias Fällström har en lång och nära relation till skog och skogsägande. Att få samarbeta med Gällö Skog och kunna bidra med sin expertis till nytta för skogsägare, är något de ser fram emot.
– Vi är glada över att fortsätta utveckla vårt goda samarbete med Gällö Skog och få vara med på deras resa framåt, säger Mathias Hagman.

Boka gratis rådgivning

Låt din virkesköpare boka två timmar gratis rådgivning med Mathias eller Tobias på Skabo ekonomi.

Till rådgivningen är det bra att ta med sin senaste näringsdeklaration, en uppdaterad skogsbruksplan, om det finns, och en kort verksamhetsbeskrivning.

Mathias tre ekonomitips

  • Håll isär din privata och skogliga ekonomi. Sköt skogen som ett företag.
  • Involvera nästa generation tidigt så att de är redo när det blir dags för generationsskifte.
  • Skapa en god relation med virkesköpare, ekonomisk rådgivare och banken. Med de tre kontakterna tar du dig långt.