Skogsexperter Team Norr

Utmärkande för norra och nordvästra Jämtland har en mängd olika skogstyper i sitt område. Ståtliga granskogar, en hel del tall förstås men också de fjällnära skogarna, där träden ofta är smalare och krokigare än i övriga delar av vårt verksamhetsområde. De jobbar också en hel del med hyggesfritt skogsbruk. Norr är ett gäng som har kontor i Krokom och Hammerdal.

Team Norr

Erik Jonasson : Virkesköpare
Erik Jonasson

Åre

Virkesköpare

Skicka e-post
0693-180 16

Johan Lidgren : Virkesköpare
Johan Lidgren

Offerdal och Krokom

Virkesköpare

Skicka e-post
0693-180 02

Lars-Olof Sahlin : Virkesköpare/ Affärsutvecklare
Lars-Olof Sahlin

Lit, Hammerdal och Ramsele

Virkesköpare/ Affärsutvecklare

Skicka e-post
0693-180 11

Magnus Eriksson : Teamassistent
Magnus Eriksson
Teamassistent

Skicka e-post
0693-180 30

Marcus Johansson : Virkesköpare
Marcus Johansson

Krokom, Föllinge och Vattudalen

Virkesköpare

Skicka e-post
0693 - 180 37

Mats Larsson : Virkesköpare
Mats Larsson

Åre 

Virkesköpare

Skicka e-post
0693-180 32

Per Salomonsson : Virkesköpare
Per Salomonsson

Häggenås, Hammerdal, Strömsund och Hoting

Virkesköpare

Skicka e-post
0693-180 34

Roger Jönsson : Produktionsledare
Roger Jönsson
Produktionsledare

Skicka e-post
0693-180 06

Här är gänget som jobbar i Team Norr

Magnus Eriksson, teamassistent, avverkningsplanerar och gör trakterna redo för avverkning tillsammans med Roger. Har tidigare jobbat som virkesköpare i mer än 10 år och även haft rollen som produktionsledare, men avverkningsplanering är en perfekt roll för honom då han gillar både fysiska och logistiska utmaningar. Plockar gärna fram sina långa, breda Tegsnässkidor till vinterns avverkningsplaneringar och gillar friluftslivets många möjligheter även på fritiden.

Lars-Olof Sahlin är både virkesköpare och affärsutvecklare. Förutom att göra affärer med skogsägare ansvarar han för centrala köp och har kontakt med andra mindre skogsbolag inom verksamhetsområdet. Med en bakgrund som biobränsleansvarig på Prima Skog är han också drivande i utvecklingen av användandet av biobränsle i skogen. Lars-Olof har sina rötter i Hammarstrand där han äger en skogsfastighet. Men har även ett hus i Fjälkvarn utanför Lit precis intill Indalsälven, där han kan åka ut med sin båt och fiska. På fritiden jagar han även älg med sin hälleforsare som kollegan Jonas Engman från Team Syd lurade på honom för ett tag sedan.

Virkesköpare Per Salomonsson har kontoret i Hammerdal som bas. Uppväxt i Strömsund känner han sig som hemma i norra Jämtlands skogar och anstränger sig alltid för att leverera bästa möjliga resultat för skogsägaren. Efter jägmästarstudier i Umeå har Per jobbat som både produktionsledare, skogsinspektor och numera virkesköpare. På fritiden hittar du honom på släktgården i Storbränna tillsammans med familjen, eller ute i skogen med jämthundstiken.

Produktionsledare Roger Jönsson började jobba som huggare redan 1981. Uppgifterna i skogen har under åren varit många liksom arbetsgivarna. Han är spindeln i nätet på Team Norr, när skogsaffären är klar, träden ska avverkas och kubiken tas in till sågen. Praktiskt lagd ”bonnpöjk” enligt egen utsago, som ser en lösning på det mesta och är en trygg rutinerad medarbetare som gärna hjälper till med kloka praktiska råd.

Dalslänningen Marcus Johansson har verkat 15 år i Jämtland och två år som virkesköpare på Gällö Skog. De sociala egenskaperna från åren i turismbranschen gör honom till en tillgång i teamet, där sammansvetsning och hjälpsamhet är ledord för att allas arbete ska gå så smidigt och problemfritt som möjligt. Kombinationen av kontakter med skogsägare och att vara ute i skogen på egen hand är en perfekt balans i jobbet tycker han. Fritiden består till stor del av jakt.

Johan Lidgren är virkesköpare med scenvana. Han har arbetat i skogen i över tolv år, men även underhållit på After Ski-scener och spelat i olika band genom åren. I skogen lyfter han alltid blicken och ser till helhetsskötseln av skogsfastigheter. Med god kunskap om skogsvård och skogsskötsel. Att ta ansvar för framtidens produktionsskogar ser han som en självklarhet. På fritiden blir det inte så mycket musik längre, men gärna harjakt, fisketur eller fjällvandring.

Med en karriär som skidåkare och tränare i svenska skidlandslaget i bagaget, kan östersundaren Mats Larsson nu titulera sig som virkesköpare i Team Mitt. Han har även hunnit med att jobba som säljare av både skidor och bilar. Vilket borgar för att han gillar människor och att diskutera affärer. Han ser dessutom många likheter mellan att coacha landslag och stötta skogsägare i deras skogliga beslut.

På Gällö Skog vill vi jobba nära er skogsägare och låta lokala förutsättningar styra våra beslut i så hög grad som möjligt. Andra aktörer i branschen centraliserar och skapar stora, övergripande förvaltningar. Vi gör tvärtom. Det är viktigt för oss med en levande landsbygd. Därför väljer vi lokala entreprenörer, samarbetar med föreningslivet och små företagare i bygderna.