Mikaela Sandström Gällö Skog

Gällö Skog » Medarbetare » Skogsvårdsledaren Mikaela Sandström avslöjar sin hemliga förmåga

Skogsvårdsledaren Mikaela Sandström avslöjar sin hemliga förmåga

Du har jobbat som skogsvårdsledare i drygt en månad, och många har redan hunnit stifta bekantskap med dig. Men vi andra vill gärna veta mer om dig.
Jag heter Mikaela Sandström och bor i Nälden med min sambo och två döttrar på tre och sex år. Jag är utbildad skogsmästare och har ett stort intresse för produktion och logistik. Direkt efter min utbildning fick jag jobb på SCA som transportledare och jobbade där i 12 år. Mina områden var då Medelpad och Jämtland, vilket gjorde att jag haft mycket kontakt med gänget på Gällö genom åren.

Vad innebär ditt jobb som skogsvårdsledare?
Jag planerar områden för plantering, röjning och markberedning så att allt flyter på bra när fältsäsongen drar igång. Vinterhalvåret ägnas bland annat åt att analysera och utvärdera jobben som gjorts. Men just nu sitter jag och ringer runt till markägare som beställt plant för att höra vilken vecka de vill ha dem. Jag älskar att planera och är väldigt noggrann. Jag ser fram emot våren och sommaren då jag kommer vara spindeln i nätet som svarar på frågor och löser problem som kan uppstå.

Har du någon hemlig förmåga?
Att plocka bär snabbt! När jag plockar på ett ställe har jag redan blicken fäst på nästa tuva.

Vad gillar du att göra på fritiden?
Familjen är viktig och jag brukar haka på min sexåring på hennes aktiviteter. Jag har därför blivit fotbollstränare och ledare i skidleken i Nälden. Hela familjen gillar att vara ute i naturen och gör gärna korta dagsutflykter. Det behöver inte vara så avancerat. Det räcker gott att packa ner en uppskuren pizza och äta den tillsammans på strandkanten. Jag gillar även att fotografera (något vi kommer se mer av på @galloskog på Instagram under våren).

Vad drömmer du om?
En egen bondgård med köttdjur. Några får, grisar och höns. Jag gillar att arbeta med kroppen och hugger gärna ved.