Skogsexperter Team Syd

Det här teamet verkar inom hela Västernorrland. Kontoren finns i Sundsvall och Liden men virkesköpare och produktionsledare är förstås ofta ute. Skogen växer snabbt och bra här. Därför är det alldeles särskilt viktigt med skogsskötsel – att utföra rätt åtgärder vid rätt tid. En skogsbruksplan är därför A och O!

Team Syd

Elias Sundholm : Virkesköpare
Elias Sundholm

Hammarstrand, Liden, Holm och Stöde.

Virkesköpare

Skicka e-post
0693-180 27

Erik Bergfors : Virkesköpare
Erik Bergfors

Härnösand, Ljustorp, Indal och Timrå.

Virkesköpare

Skicka e-post
0693-180 33

Erik Lundgren : Virkesköpare
Erik Lundgren

Njurunda, Sundsvall och Matfors.

Virkesköpare

Skicka e-post
0693-180 05

Jill Göransson : Virkesköpare
Jill Göransson

Svenstavik, Åsarna, Härjedalen, Ånge, Fränsta och Stöde.

Virkesköpare

Skicka e-post
0693-180 18

Jonas Engman : Virkesköpare
Jonas Engman

Ljustorp, Liden, Indal och Bispgården.

Virkesköpare

Skicka e-post
0693-180 19

Kent Olsson : Produktionsledare
Kent Olsson
Produktionsledare

Skicka e-post
0693-180 25

Linus Sjölander : Virkesköpare
Linus Sjölander

Stöde, Fränsta, Ånge

Virkesköpare

Skicka e-post
0693-180 31

Martin Andersson : Produktionsledar­assistent
Martin Andersson
Produktionsledar­assistent

Skicka e-post
0693-180 07

Här är gänget som jobbar i Team Syd

Martin Andersson har en halvtidstjänst som produktionsledarassistent och kör därför lite maskin vid sidan av sin anställning. Martin är även den som dyker upp som eventfixare på många av mässorna och skogsdagar som Gällö anordnar. Pratar du inte skog med Martin kan du fråga det mesta om husrenovering eller hur det är att komma hem med trillingar från BB.

Kent Olsson har tillbringat flest yrkesår på sågverket i Gällö, men jobbar sedan 2014 som produktionsledare på Gällö Skog. Han pendlar mellan kontoren i Liden, Ånge och Matfors när han inte är och ute och planerar avverkningar. Kent ser till att affären mellan skogsägare och virkesköpare omvandlas till logistik och planering så att timret kommer från skogen till sågen. Har även ”några hektar” att ta hand om privat.

Jonas Engman är virkesköpare med fokus på Liden sedan 2017 och med ett stort lokalt kontaktnät. Bakgrund som säljare och har jobbat många år som kock innan han hittade hem till skogarna igen. Stort engagemang i landsbygdsutveckling och upphovsman till sponsringen Kärlek i Kubik.

Erik Bergfors har jobbat som teamassisten på Gällö med början hösten 2019. Han bandar och gör gränser för naturvård, stigar och vägar inför avverkningen. Tidigare egenföretagare som har provat på det mesta i skogen under sina åtta år som egen, och vet precis hur han själv skulle vilja ha det om han skulle avverka. Engagerad idrottsförälder som gärna fiskar om det blir tid över.

Erik Lundgren har jobbat tio år i skogen. 2014 kom han till Gällö Skog som virkesköpare och har från och med det placering på kontoret i Matfors. Området han köper skog i sträcker sig ut mot och längs med kusten, ofta små skiften. Småbarnsförälder med stort intresse bland annat golf och jakt.

Jill Göransson är virkesköpare och har lång erfarenhet i skogsbranschen. Hon har tidigare jobbat som virkesköpare på SCA och även med värderingar av skogs- och lantbruksfastigheter hos Svefa. Jill gillar en kul utmaning och att tävla. Eller som hon säger själv: ”Hör jag ett startskott så är jag där!” Hon är dessutom kreativ och har lätt att hitta lösningar för varje markägare. 

Virkesköparen Elias Sundholm är gallringsmaskinföraren som sadlat om och jobbar i trakterna kring Liden. Han är uppväxt på Alnö och bor numera i Sunnansjö tillsammans med sin familj. Han gillar att jobbet som virkesköpare är socialt och ser fram emot att lära känna markägarna som har anknytning till samma områden som han.

På Gällö Skog vill vi jobba nära er skogsägare och låta lokala förutsättningar styra våra beslut i så hög grad som möjligt. Andra aktörer i branschen centraliserar och skapar stora, övergripande förvaltningar. Vi gör tvärtom. Det är viktigt för oss med en levande landsbygd. Därför väljer vi lokala entreprenörer, samarbetar med föreningslivet och små företagare i bygderna.