Gällö Skog

Vi utmanar framtiden

Gällö Skog startade 2013 med ambitionen att vara en lokal uppstickare som utmanar de stora drakarna i skogsbranschen. Den rådande trenden är att lokala sågverk läggs ner och att skogsbolag och skogsägarföreningar fusioneras och centralstyrs, men vi finns kvar och väljer en annan väg.

Vi investerar och utvecklar industri i inlandet. Vi låter de som har lokal kunskap fatta beslut och gemensamt hittar vi nya lösningar för att maximera timmeruttaget i din skog. Virket används till att producera nischade produkter som efterfrågas i hela världen.

Gällö Skog är en del av Gällö Timber AB och våra anor sträcker sig ända tillbaka till 1870-talet då det första sågverket anlades i Gällö. Vår ägare SCA borgar för lönsamhet och styrka både lokalt och internationellt.

Vi kan skog – och vi gillar skogsägare

Vi köper virke till bra priser i Jämtland, Härjedalen, Medelpad och Ångermanland. Vi erbjuder alla tjänster som du som skogsägare behöver; avverkning, gallring, röjning, plantering, skogsbruksplan, miljöcertifiering och skogsekonomi.

För att nå just dina mål är vi drygt 30 medarbetare som alltid gör sitt yttersta för att hitta de smartaste lösningarna för dig och din skog. Våra kontor finns lokalt och vi är alltid tillgängliga för kontakt.

Vill du gå djupare i skogen? 

Här samlar vi fördjupande dokument i pdf-format.

Våra värdeord

Med respekt för skogen och skogsägare stöttar vi dig för att skapa en bra framtid och de smartaste lösningarna utifrån dina mål. Vi bor ofta granne med dig och din skog och det är viktigt för oss att vår relation är bra. Våra kontor och samarbetspartners finns på mindre orter och vårt sågverk finns lokalt.

Tack vare dig som väljer Gällö Skog kan den lokala industrin fortsätta snurra och bidra till arbetstillfällen och inkomster.

Vi tar ansvar för att varje affär görs med omsorg så att du som skogsägare kan känna dig trygg i ditt val av samarbetspartner. Varje medarbetare har stort eget ansvar och befogenheter eftersom varje individ har stor kunskap om området där de verkar.

Vi skapar lönsamhet för såväl skogsägare som företaget. Lönsamheten mäts inte enbart i kronor och ören, utan också i arbetstillfällen och lokal utveckling.

Vi är stolta över vår historia och anrika traditioner. Med det i ryggen har vi utvecklats till en modern uppstickare som vänder på perspektiven och hittar alternativa vägar för att skapa högklassiga lösningar för framtiden. Varje medarbetare hos oss har sin egen bakgrund, kompetens och personlighet.

Vi strävar hela tiden efter att samarbeta med en bredare mångfald av människor. Vi tror att olikheter skapar möjligheter.