Skogsexperter Team Mitt

Inom detta team ryms de östra och södra delarna av Jämtlands län. Här brukar intresset för alternativa skötselmetoder vara som störst. I de tätortsnära skogarna runt Östersund kan blädning och plockhuggning vara särskilt intressant, men även i andra delar av området kan det vara värt en diskussion om alternativa metoder. Här är gänget i Mitt, med kontor i Stugun, Östersund, Brunflo och Svenstavik.

Team Mitt

Bengt-Arne Bergwall : Virkesköpare
Bengt-Arne Bergwall

Stugun och Hammarstrand

Virkesköpare

Skicka e-post
0693-180 24

Erik Söderholm : Virkesköpare
Erik Söderholm

Gällö, Rissna och Bräcke

Virkesköpare

Skicka e-post
0693-180 21

Jill Göransson : Virkesköpare
Jill Göransson

Svenstavik, Åsarna, Härjedalen, Ånge, Fränsta och Stöde.

Virkesköpare

Skicka e-post
0693-180 18

Lars Eklund : Virkesköpare
Lars Eklund

Gällö, Bodsjö och Bräcke

Virkesköpare

Skicka e-post
0693-18029

Lars-Åke Henriksson : Virkesköpare
Lars-Åke Henriksson

Hammarstrand, Kälarne och Bräcke

Virkesköpare

Skicka e-post
0693-180 39

Mikael Eklund : Virkesköpare
Mikael Eklund

Östersund, Brunflo, Rissna, Tandsbyn och ”Halvön”

Virkesköpare

Skicka e-post
0693-180 09

Pär Jonsson : Virkesköpare
Pär Jonsson

Stugun, Skyttmon och Hammarstrand

Virkesköpare

Skicka e-post
0693-180 35

Robert Nilsson : Virkesköpare
Robert Nilsson

Hara, Oviken, Hallen, Svenstavik och Hackås

Virkesköpare

Skicka e-post
0693-180 28

Tobias Östman : Produktionsledare
Tobias Östman
Produktionsledare

Skicka e-post
0693-180 10

Här är gänget som jobbar i Team Mitt

Mikael Oscarsson är en av våra mest erfarna virkesköpare. En av hans största drivkrafter på jobbet är att vara med och bidra till Gällösågens lokala industri. Fritiden spenderas gärna tillsammans med hans tre tjejer i livet: hustrun, dottern och barnbarnet.

Virkesköparen Erik Söderholm bor i Sörviken, strax utanför Gällö. Hans intresse för skogen började tidigt. Efter skogligt gymnasium läste han till jägmästare. När han inte är ute på uppdrag så hittar du honom antingen på kontoret i Brunflo eller i Gällö. På fritiden umgås han med familjen och tävlar i rally i Jämtland och Västernorrland.

Bengt-Arne Bergwall från Bomsund utanför Stugun är virkesköpare i sina hemtrakter. Kontoret på gamla Jämtlamells område är basen och arbetsplats sen gammalt. Tidigare skogsmaskinförare i 20 år och rutinerad på de mesta som sker i skogen. Livet med skog är sedan uppväxten en del av hans rötter och på fritiden tar han sig gärna ut och röjer, planterar och gallrar i sina egna skiften.

Lars Eklund virkesköpare i Team Mitt sedan våren 2020. Ny som yrkesverksam i skogsbranschen men engagerad skogsägare sedan 2000 där allt mer kunskap och intresse kring skog lett honom till Gällö Skog. Ödmjuk approach till sin nya roll, utbildar sig parallellt med jobb och kommer därmed ha helt färsk skogskunskap att bidra med i teamet. Engagerad i Gällö Sportklubb, Mickelbacken och jakt.

Lars-Åke Henriksson ändrade efter drygt 20 år i skogsmaskin sin yrkesbana. 2019 lade han om sin tid i skogen till virkesköpare på Gällö som gett en ny erfarenhet av skogen. Med sina erfarenheter från avverkning planerar han gärna sina köp tillsammans med produktionsledaren. Bor i Dockmyr, som ligger mitt i hans verksamhetsområde. Toppfågeljakt är en favoritsysselsättning på fritiden och på fisketuren är stunderna vid kaffeelden lika viktig som att det nappar.

Virkesköparen Jill Göransson har lång erfarenhet i skogsbranschen. Hon har tidigare jobbat som virkesköpare på SCA och även med värderingar av skogs- och lantbruksfastigheter hos Svefa. Jill gillar en kul utmaning och att tävla. Eller som hon säger själv: ”Hör jag ett startskott så är jag där!” Hon är dessutom kreativ och har lätt att hitta lösningar för varje markägare. 

Pär Jonsson har jobbat som virkesköpare under många år. Han har även hunnit med en tid som teamassistent. Med de erfarenheterna som de olika rollerna skänkt honom är han en bra stöd för sina kollegor och en erfaren virkesköpare. De två sönerna som båda är intresserade av fotboll håller igång honom på fritiden, trots att han själv lagt idrottskarriären inom skidåkning på hyllan.

Produktionsledaren Tobias Östman kommer ursprungligen från Hackås och har både hunnit köra skogsmaskin i flera år och utbildat sig till skogsmästare innan han började på Gällö. Jakt och fiske är två stora intressen. Om han inte sitter på kontoret och planerar för Team Mitt, är det ute i skog och mark du hittar honom – för det är där han trivs allra bäst. 

Virkesköparen Robert Nilsson bor i Åbbåsen tillsammans med sin familj. Han har tidigare jobbat som både virkesköpare och produktionsledare på Rödins, men har nu sadlat om till virkesköpare på Gällö. Han tycker att det är roligt att göra skogsbruksplaner med tips och idéer. Inte bara för att maximera produktionen, utan för en långsiktig planering för en välskött skog.

Mikael Eklund är både virkesköpare på Gällö och Sveriges enda sparktillverkare eftersom han nyligen tagit över ett företag som tillverkar sparkar. Mikael har många strängar på sin lyra och tidigare jobbat som skogsvårdsledare hos oss. Han har lång erfarenhet i skogsbranschen och bred kunskap om skogsvård.

På Gällö Skog vill vi jobba nära er skogsägare och låta lokala förutsättningar styra våra beslut i så hög grad som möjligt. Andra aktörer i branschen centraliserar och skapar stora, övergripande förvaltningar. Vi gör tvärtom. Det är viktigt för oss med en levande landsbygd. Därför väljer vi lokala entreprenörer, samarbetar med föreningslivet och små företagare i bygderna.