Gällö Skog » Nyheter » Jonathan Mattsson blir ny vd för Gällö Timber AB

Jonathan Mattsson blir ny vd för Gällö Timber AB

Att fortsätta utveckla en lönsam industri och attraktiv arbetsplats i bygden. Det är visionen för Jonathan Mattsson, utsedd till ny vd på Gällö Timber. Att han dessutom får göra affärer i hela världen gör rollen unik och spännande.

– I samband med vd-bytet gör vi en omorganisation som jag tror mycket på. Jag behåller mitt nuvarande uppdrag som affärschef med ansvar för marknadsfrågor. Vid min sida kommer jag ha en produktionschef som leder den dagliga driften av sågverket, berättar han.

Jonathan Mattsson börjar som vd den 1 juni och efterträder då Urban Wiklund som ska gå i pension inom kort. Under en övergångsperiod kommer Urban att vara produktionschef intill dess att en ny person har rekryterats.

– Vi har hittat en mycket bra lösning med en efterträdare som kommer från de egna leden. Jonathan har ett starkt affärsmannaskap och är lokalt förankrad i Jämtland vilket borgar för en fortsatt god utveckling av verksamheten, säger Jerry Larsson, affärsområdeschef för SCA Wood.

Skogen i blodet
Jonathan är utbildad vid Gammelkroppa skogsskola. Valet av bransch och yrke var naturligt då det alltid funnits skog i släkten. Efter skolan drev han eget företag som tog fram skogsbruksplaner och utförde planeringsjobb åt olika uppdragsgivare. Han hann också med ett par år som virkesköpare på Gällö Skog innan han 2016 fick jobbet som affärschef på Gällö Timber.

Uppvuxen strax utanför Gällö har han ett naturligt engagemang för lokal industri och människorna som bor i området. Samtidigt erbjuder jobbet kontakter med kunder över hela världen.

– Jag trivs väldigt bra med företaget och medarbetarna. Många av dem som jobbar på sågverket känner jag sedan tidigare, och det är ett bra gäng med mycket driv. Samtidigt får jag lära mig massor om olika typer av kulturer och kunder. Det händer så mycket på marknaden just nu och det känns bra att jag som vd har koll på det, säger Jonathan Mattsson.

Om Jonathan Mattsson
Är 33 år.
Utbildad till skogstekniker.
Bor i Östersund med sambo.
Tycker om att vistas i fjällen och spendera tid i skogen, gärna i samband med jakt.

Om Gällö Timber AB
​Ägs av SCA Wood (50 procent) och Persson Invest (50 procent).
I bolaget ingår avdelningen Gällö Skog.
Har cirka 130 anställda.
Sågar cirka 360 000 kubikmeter per år.
Råvaran är norrländsk gran och tall.