Gällö Skog » Nyheter » Stuguns Skidklubb får Kärlek i kubik!

Stuguns Skidklubb är en av vinnarna av Kärlek i kubik

Stuguns skidklubb är eldsjälarna bakom skidspåren i Stugun, som används av både glada motionärer på fritiden och skolans elever under idrottslektionerna. Helt utan kostnad för skidåkarna. Nu har vi på Gällö Skog utsett Stuguns skidklubb till en av föreningarna som får Kärlek i kubik. Det är Joakim Persson, sekreterare, skidtränare och spårdragare som svarar i telefonen när vi ringer för att gratulera.

– Det här känns helt fantastiskt. Allt vårt arbete är ideellt och vi behöver alla pengar vi kan få för att kunna driva vår verksamhet. Vi är totalt fyra personer som hjälps åt att spåra varav två är pensionärer, säger Joakim.

Stuguns skidklubb brukar anordna skidträningar och skidskola för barn och ungdomar i olika åldrar.

– Alla åker på sin nivå och för att det är kul att åka skidor. Det är något vi vill att alla ska kunna ha med sig genom resten av livet.

Träningarna pågår under hösten och vintern. De äldre barnen från 6 år och uppåt är mer inriktade på träning på sin egen nivå, medan de allra minsta, 5 år och yngre går på skidskola för att lära sig åka.

– Pengarna från Kärlek i kubik kommer vi använda för att fortsätta utveckla våra skidspår och utveckla skidleken. För barnens och ungdomarnas skull, säger Joakim.


Om Kärlek i kubik
Kärlek i kubik är Gällö Skogs sätt att sponsra lokala föreningar i Jämtland och Västernorrland. Gällö betalar ut en krona per kubikmeter sågtimmer som virkesköpare kontrakterar i området kring föreningen under ett år. Pengarna betalas ut efter den 14 februari 2024 när samarbetstiden gått ut.

Kontakta din lokala virkesköpare: www.galloskog.se/kontakta-oss/team-mitt
Läs mer om Kärlek i kubik: www.galloskog.se/karlek