Gällö Skog » Nyheter » Ljustorps IF får Kärlek i kubik!

Ljustorps Idrottsförening vinner Kärlek i kubik

Ljustorps idrottsförening är 102-åringen full av energi och starka ideella krafter. Här ryms både en idrottsanläggning, två gym och en fritidsgård med bibliotek. Nu vill vi på Gällö Skog ge dem Kärlek i kubik för att stötta föreningen som gör så mycket gott för byns barn och ungdomar.

– Vår främsta uppgift är att skapa samhörighet i byn. Vi vill att våra barn och ungdomar ska känna att de har en plats med vuxna att vända sig till när de vill, säger Tina T Forslund, vikarierande kanslist.

På sommaren erbjuder Ljustorps IF en idrottsanläggning med bland annat tennis- och basketplan, badmintonnät med tillbehör, kubbspel, utegym, bandyrink och en fotbollsplan med bollar och mål. Året runt kan den som vill besöka vindskyddet med eldstad och badtunna. Under vintern ligger fokuset på skidåkning och isrinken på skolan. I tillägg finns även ett utomhusgym liksom ett gym inomhus. Listan på aktiviteter är lång och föreningen arbetar outtröttligt. Ibland mot naturens krafter då deras närmaste granne, Ljustorpsån, kan sätta käppar i hjulen med sitt stundtals höga vattenflöde.

– Vi lever efter devisen ”Ljustorp gör det omöjliga möjligt” som myntades för många år sedan. Vilket vi har visat prov på många gånger. Vi gör allt vi kan för att utveckla det vi gör och kunna göra platsen bättre. Vi vill att det ska gynna bygden, säger Tina.

Ljustorps IF ansvarar också för den gamla dansbanan Björkängen som under en tid har fått stå tillbaka. Men så fort vädret tillåter har föreningen för avsikt att påbörja upprustningen.

– Det är en vacker plats som i sin enkelhet står för kultur och tradition. Ett antal evenemang är redan inplanerade i sommar så motivationen att rusta är hög!


Om Kärlek i kubik
Kärlek i kubik är Gällö Skogs sätt att sponsra lokala föreningar i Jämtland och Västernorrland. Gällö betalar ut en krona per kubikmeter sågtimmer som virkesköpare kontrakterar i området kring föreningen under ett år. Pengarna betalas ut efter den 14 februari 2024 när samarbetstiden gått ut.

Kontakta din lokala virkesköpare: www.galloskog.se/kontakta-oss/team-syd
Läs mer om Kärlek i kubik: www.galloskog.se/karlek