Gällö ger tillbaka

Kärlek i kubik

Med önskan om att ge tillbaka till den lokala bygden utvecklar nu Gällö Skog sitt sätt att sponsra föreningar. Det är ett sponsringskoncept kallat ”Kärlek i kubik” där varje kubikmeter sågtimmer som kontrakteras i valda områden resulterar i en peng tillbaka till föreningarna.

Sex stycken föreningar i Jämtland och Västernorrland har valts ut. Kontakta din lokala virkesköpare för att stötta den som ligger närmast dig.

Vinnare 2023-2024

.
IFK Strömsund Längdskidor

.
Stuguns Skidklubb

.
Myssjö-Oviken IF

.
Ljustorps IF

.
Idrottsklubben Fjäll

.
Rödöns Sportklubb

En krona per kubikmeter sågtimmer under ett år i det område där föreningen verkar kommer betalas ut. Totalt tre föreningar kommer väljas ut. Föreningarna väljer själva vad pengarna ska användas till, som till exempel matchtröjor, dragning av skidspår eller på andra sätt tillgängliggöra sina aktiviteter för fler.

– Det är kul att kunna bidra till bygden på ett väldigt konkret sätt. Det blir dessutom en morot både för oss virkesköpare, föreningen och markägarna att veta att en del av det virke som säljs gör skillnad lokalt, säger Jonas Engman, virkesköpare Team Syd, som kom på konceptet för några år sedan.

– Små medel kan göra underverk för en liten förening. Det känns jättekul att få vara med och bidra till en positiv föreningsutveckling för barn och unga, säger Jill Göransson, virkesköpare Team Syd och Team Mitt.

Tidslinje

  • Oktober – December 2022
    Möjlighet att nominera sin förening.
  • 14 februari 2023
    De tre föreningar som får Kärlek i kubik 2023-2024 presenteras.
  • 14 februari 2024
    Check på den summa pengar som tjänats in lämnas till föreningen.