Gällö ger tillbaka

Kärlek i kubik

Med önskan om att ge tillbaka till den lokala bygden utvecklar nu Gällö Skog sitt sätt att sponsra föreningar. Det är ett sponsringskoncept kallat ”Kärlek i kubik” där varje kubikmeter sågtimmer resulterar i en peng tillbaka.

En krona per kubikmeter sågtimmer under ett år i det område där föreningen verkar kommer betalas ut. Totalt tre föreningar kommer väljas ut. Föreningarna väljer själva vad pengarna ska användas till, som till exempel matchtröjor, dragning av skidspår eller på andra sätt tillgängliggöra sina aktiviteter för fler.

– Det är kul att kunna bidra till bygden på ett väldigt konkret sätt. Det blir dessutom en morot både för oss virkesköpare, föreningen och markägarna att veta att en del av det virke som säljs gör skillnad lokalt, säger Jonas Engman, virkesköpare Team Syd, som kom på konceptet för några år sedan.

– Små medel kan göra underverk för en liten förening. Det känns jättekul att få vara med och bidra till en positiv föreningsutveckling för barn och unga, säger Jill Göransson, virkesköpare Team Syd och Team Mitt.

Tidslinje

  • Oktober – December 2022
    Möjlighet att nominera sin förening.
  • 14 februari 2023
    De tre föreningar som får Kärlek i kubik 2023-2024 presenteras.
  • 14 februari 2024
    Check på den summa pengar som tjänats in lämnas till föreningen.

Vill din förening
få Kärlek i kubik?

Nominera din förening till Kärlek i Kubik i formuläret nedan. Det går bra att nominera fram till 31 december 2022. En förening per Gällö skogs team (Norr, Mitt och Syd) väljs sedan ut och presenteras på Alla hjärtans-dag, den 14 februari 2023. Mellan 14 februari 2023 och ett år framåt går en krona per såld kubikmeter sågtimmer i ert lokalområde till en pott pengar som ni får den 14 februari 2024.

Motprestation från förening

I samband med att man utses till årets Kärlek i kubik-förening och ett år framåt ska föreningen vara tillgänglig för intervjuer och fotograferingar för Gällös kanaler.
Gällö har även rätt att ha sin logga synlig på föreningens hemsida och sociala kanaler samt eventuellt tryckt material som föreningen tar fram.