Gällö Skog » Nyheter » IK Fjäll får Kärlek i kubik!

IK Fjäll får Kärlek i kubik! 

Idrottsklubben Fjäll finns i Överturingen i Västernorrland och är en av vinnarna av Kärlek i kubik. De visste inte om att de nominerats till tävlingen när vi lämnade besked om vinsten. Vi pratade med Ida Svensson som blev glatt överraskad av nyheten.

Grattis, ni får Kärlek i kubik! Hur känns det?
– Nämen, vilken rolig överraskning!

Berätta lite om er förening!
– Vi är en idrottsklubb i byn Överturingen. Under vinterhalvåret jobbar vi mest med att underhålla uterinken för att kunna spela rinkbandy. Det finns även ett elljusspår, men det är i dagsläget i behov av upprustning. Vi har även ett gym i klubbhuset och en fotbollsplan utanför. Där brukar vi försöka hålla några träningar under somrarna.

Under det senaste året har vi jobbat med att rusta upp rinken och grunden. Föreningen har köpt in nya rinkdelar med hjälp av bidrag och andra sponsorer. Under byggtiden har vi stött på både prishöjningar och förseningar men målet är att bli klar lagom till sommaren 2023!

Vad är det bästa med din förening?
– Det finaste av allt med vår förening är att alla hjälps åt och att alla får vara med oavsett ålder och bakgrund. Det skapar en otrolig gemenskap och ett gott samarbete. Det är viktigt i små byar.

Vad vill ni använda pengarna till?
– Pengarna kommer verkligen behövas, delvis för att slutföra vårt projekt med rinken. Skulle det bli mer över vore det en dröm att få elljusspåret i bra skick igen.


Om Kärlek i kubik
Kärlek i kubik är Gällö Skogs sätt att sponsra lokala föreningar i Jämtland och Västernorrland. Gällö betalar ut en krona per kubikmeter sågtimmer som virkesköpare kontrakterar i området kring föreningen under ett år. Pengarna betalas ut efter den 14 februari 2024 när samarbetstiden gått ut.

Kontakta din lokala virkesköpare: www.galloskog.se/kontakta-oss/team-syd
Läs mer om Kärlek i kubik: www.galloskog.se/karlek