Gällö Skog » Nyheter » Caroline berättar om sin praktikvecka

Caroline berättar om sin praktikvecka

Caroline Nilsson läser Skogsbruk på Torsta Naturbruksgymnasium. Hon har just avslutat sin praktik i team Norr på Gällö Skog. Vi ställde fyra snabba frågor till henne och hon svarade så här:

Hej Caroline, berätta lite om din praktik!
– Det var väldigt kul och lärorikt! Största delen av praktiken gick ut på att jag fick hänga med på allting som hände under dagarna. En dag var vi till exempel iväg och besökte en vinterväg i Kall. Vi for dit och kikade på hur de skulle köra ut virke. Jag fick också möjlighet att hänga med olika personer varje dag, eftersom alla på Gällö gör olika grejer och kan olika saker. Jag lärde mig massor!

Vad var roligast?
– Det roligaste var att se hur allting fungerar i verkligheten. I gymnasiet är det mesta teoretiskt, så därför var det spännande att få se hur det fungerar på riktigt!

Vad var svårast?
– Det var nog alla nya begrepp. Jag har ju hört dem innan, men nu användes de hela tiden. Som tur var fanns det alltid någon som kunde förklara och svara på mina frågor. De berättade varför de gjorde på vissa sätt – ”Nu gör vi så här för att vi ska ha koll på det här sedan…”.

Vad har du för framtidsplaner?
– Jag vill såklart arbeta inom skogen, och tanken är plugga vidare till skogsmästare. När jag är klar vill jag satsa på att bli virkesköpare eller planerare.

Tack Caroline, och lycka till i framtiden!

Vill du också göra praktik på Gällö Skog? Hör av dig till någon av oss: www.galloskog.se/kontakta-oss