Gällö Skog » Inspiration » Pangstart på höstlovet

Pangstart på höstlovet

Skidtunneln i Gällö, MidSweden 365, fylldes av unga entusiastiska skidskyttar från Sundsvall första dagen på höstlovet. Tack vare en ekonomisk insats från Team Syd på Gällö skog bjöds ungdomarna på finfin snö och minus två grader trots att det var närmare åtta plusgrader i Sundsvall, en och en halv timmes bilresa bort.  

– Det är roligt att kunna ge tillbaka till idrottande ungdomar på det här sättet, säger Erik Lundgren virkesköpare på Team Syd som tittar till träningen över lunchen. Vi stöttar Sundsvall Biathlon sedan tidigare och det här är en liten bonus -  en försäsongsdag på skidor här i Gällö. 

Skidglädjen gick det inte att ta miste på när ungdomarna skejtade fram på snön - från och till skjutvallen. 

– Det svåraste med skidskytte är nog att inte frysa, menar Hanna elva år när hon tuggat i sig lunchen på serveringen.

Ute skiner solen och den snön som kommit de senaste dagarna smälter snabbt bort. Tur att det finns en skidtunnel med konstant temperatur.

– Det är kul att åka på snö, men det vore kul om det var lite längre spår, menar Isak, även han 11 år. 

Mixen mellan skytte och längdåkning tycker de båda är det roligaste med skidskytte. Men, skjuta är än så länge det svåraste, ett år efter att de börjat med sporten.

Mixen mellan gymnasieungdomar och nästan nybörjare i tunneln är härligt prestigelös. Alla kan träna med sina egna förutsättningar och det finns en handfull tränare och föräldrar på plats som hjälper till.

Även Erik Lundgren fick prova skytte med skidskyttegevär. En ny upplevelse. 

– Nog för jag har åkt både skidor och skjutit en hel del, men aldrig i kombination, säger den vane jägaren. 

Några stavtag blev det inte för Erik Lundgren men han fick frysa lite om fingrarna på skjutvallen och visade ändå vilken god skytt han är genom nio träff av tio i stående skytte.