Gällö Skog » Medarbetare » Martin Andersson, produktionsledarassistent är veckans fredagsfejs

Martin Andersson, produktionsledarassistent är veckans fredagsfejs

Vad gör en Produktionsledarassistent?
Jag är lite allt i allo på Gällö faktiskt. Jag tar bland annat hand om event, interna dagar och fixar med sånt som behövs då. Ute på fält har jag mycket kontakt med entreprenörerna som kör skogsmaskiner och lastbilar. Jag tillhör Team Syd men jobbar för alla teamen. Därför får jag åka runt mycket när det behövs hjälp på olika håll. Jag utgår oftast hemifrån, men annars sitter jag i på kontoret i Matfors.

Hur länge har du jobbat för Gällö Skog?
Jag har arbetat för Gällö Skog sedan det startade 2013. Innan dess jobbade jag för Prima skog, där hade jag samma roll som jag har nu.

Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb?
Bra fråga. Att vara noggrann och inte ha bråttom, till exempel när vi hjälper skogsägare att se över sina fastighetsgränser. Då handlar det om mycket pengar och går inte att gena.

Vad gör du helst en ledig dag?
Då är jag hemma med min fru och våra trillingar. Vi bor i en by som heter Mellangård utanför Matfors, två mil inåt landet. Där trivs jag otroligt bra. Vi har en gård, lite jordbruksfastighet och skogsmaskiner som jag ägnar mig åt. Våra döttrar är 17 år och har hängt med på jobbet sedan de var små, så de vet allt om skogen. De följer ofta med mig på somrarna och hjälper mig att kratta och städa dom avlägg på åkrar som vi använt på vintern. De är väldigt hjälpsamma.