Gällö Skog » Skogsägare » Beteshuggning för framtidsdrömmen framåt

Beteshuggning för framtidsdrömmen framåt

Beteshuggningen var starten för Christinas dröm om en egen gårdsbutik. Efter ett tufft år med foderbrist ser hon nu fram emot att börja om på nytt. Därför tog hon kontakt med Erik Söderholm på Gällö Skog.

Christina Forss, maken Richard, barnen och alla djuren trängde ihop sig i flyttlasset från Örebro till Ystasjön utanför Gällö för ett par år sedan. De hade hittat en gård på Blocket där de ville starta sitt nya liv.

– Vi har det så bra och våra fyra barn gillar sin vardag här. Jag jobbar både på förskolan i Pilgrimstad och extra på macken i Gällö, och Rickard arbetspendlar till Östersund, berättar Christina.

Men det har inte alltid varit så lätt. Det tuffa året efter den torra sommaren 2018 fanns knappt något hö att köpa och priset på det som fanns var skyhögt. Christina tvingades invänta bättre tider.

Startskottet för omstarten ljöd när Christina tog kontakt med virkesköparen Erik Söderholm på Gällökontoret. Hon ville diskutera beteshuggning för att kunna göra större hagar med bättre bete till sina nya får.

– Vi gick en vända tillsammans med Erik i skogen och tittade på vad som kunde göras. Sedan la han fram ett förslag som vi nappade på. Både Gällö Skog och deras samarbetspartner som utförde avverkningen har varit lyhörda för våra önskemål. Planeringen var tydlig och bra samtidigt som det gick smidigt och fort att göra klart.

Alla medlemmar i familjen har följt avverkningen med stort intresse. Eftersom jobbet utfördes i närheten av deras gård var det viktigt med ständig uppdatering om vad som ska ske härnäst.

– Gällös medarbetare meddelade oss på förhand om det skulle komma stora maskiner och berättade vad vi och barnen skulle tänka på under tiden de jobbade. Det uppskattade vi väldigt mycket. De hörde till och med av sig när de såg en räv i närheten, eftersom vi har höns.

Christinas kommer snart att välkomna en ny flock får till den nya stora hagen som ska stängas i sommar. Den långsiktiga drömmen är att öppna en gårdsbutik där de kan sälja kött, ägg och fårskinn.

Du hittar Christinas gård på Facebook: Forss, får och fjäderfä