Gällö Skog » Medarbetare » Veckans fredagsfejs, Rickard Ankarberg, virkesköpare Team Syd

Veckans fredagsfejs, Rickard Ankarberg, virkesköpare Team Syd

Hej och välkommen till jobbet! Hur har din första tid på Gällö Skog varit?
Tack så mycket! Jag har jobbat i två månader och det har gått bra. Det är mycket att ta in och lära sig såklart, men jag har blivit väl omhändertagen och varmt välkomnad av mina nya kollegor.

Vad gjorde du innan?
Allt möjligt! Jag har läst naturbruk på gymnasial nivå och två år på yrkeshögskolan till skogsbrukstekniker. Sedan har jag kört skogsmaskin i tre-fyra år och jobbat som vapenhandlare inom näthandeln. Mitt nya jobb är mycket friare och skönare eftersom jag får träffa kunderna hemma hos dem och höra vad de har för ambitioner och funderingar. Skogen har alltid legat mig väldigt varmt om hjärtat och jag tycker om att hjälpa till.

Vem är Rickard Ankarberg och vad gör du på hemmaplan?
Jag tror att folk tycker att jag är en positiv och sprallig person. Jag lever efter devisen ”Det finns inget jag inte kan, bara saker jag inte har lärt mig.” Jag och min sambo håller på att bygga en tvåplansvilla i Kvarsätt just nu. Det är många beslut som ska tas och vi kastas mellan hopp och förtvivlan. 😀 Det blir inflyttning nästa sommar.

Grillsäsongen är här, är du en grillare?
Jag är storgrillare! Det är lite som ett kosläpp nu – alla ska ut och grilla. Jag grillar det som grillas kan, men det blir mycket älg och hjort för min del. Ett tips är grillad spetskål med smör istället för potatis.