Gällö Skog » Medarbetare » Veckans fredagsfejs, Erik Söderholm, virkesköpare

Veckans fredagsfejs, Erik Söderholm, virkesköpare

Idag presenterar vi Erik Söderholm som precis har kommit tillbaka till jobbet efter sin föräldraledighet. Erik arbetar som virkesköpare i Gällö-området.

Hur känns det att vara tillbaka?
Det känns bra. Det är nästan lite som att vara ny igen, ganska mycket har ändrats så det är kul. Nytt kontor, ny chef och ett par nya kollegor. Kontoret ligger i Brunflo, men jag kommer vara både i Brunflo och på kontoret i Gällö. Nu ser jag mest fram emot att komma ut i skogen, träffa folk och göra affärer.

Vilka är de vanligaste arbetsuppgifterna som virkesköpare?
Att åka ut i skogen och titta vad som behöver göras och sedan lämna förslag till skogsägaren om till exempel avverkning eller gallring. Jag träffar många markägare, åker runt mycket och får se olika platser.

Vilket redskap är ett måste att ta med när du åker ut i skogen?
Mitt relaskop är viktigt, det mäter hur tätt det är i skogen. Höjdmätaren behövs också för att mäta höjden på träden. Mobilen används nästan mest, dels för att ringa, men jag har även kartor på den och annat viktigt.

Vad gör du när du inte är i skogen?
På fritiden kör jag rally. Jag har egen bil och kör ibland tävlingar här i Jämtland och Västernorrland. Då kör jag lite kortare tävlingar, ungefär en till tre mil. Oftast är det tillsammans med kartläsare och ibland utan. Just nu är det inte så mycket tävlingar i och med Corona, men förhoppningsvis blir det mer kört nästa sommar.