Vad gör du på fritiden?
Jag bor i Alby som ligger en mil utanför Ånge och har en skogsfastighet några mil västerut som jag spenderar en hel del tid på. Jag planterar, röjer och gallrar även en del med en liten traktor som jag har. När min gråhundstik Hilda blev förtidspensionär slutade jag att jaga älg, men nu golfar jag desto mer istället. Det är ett intresse som jag delar med min fru, dotter och måg. Nu senast var vi på golfresa till Kanarieöarna, precis innan coronan bröt ut. På hemmaplan spelar jag på Hussborgs golfklubb i Ljungaverk. 

Du har gjort en svensk klassiker, det vill vi höra mer om!
Jag gjorde det mellan 2013 och 2014. Vasaloppet hade jag åkt många gånger förut och även sprungit Lidingöloppet ett par gånger, så det var dags att göra hela den svenska klassikern. Jag gruvade mig mest för Vansbrosimningen eftersom jag tycker att jag är ganska dålig på att simma. Jag höll mig till bröstsimmet och kom i mål. Rent mentalt var cyklingen svårast då det rör sig om så många timmar på natten. Det är kul att ha gjort det, men jag kommer inte göra om det. 

Du är inte bara virkesköpare, du är även ansvarig för våra skogsbruksplaner, berätta vad det innebär.
Jag har kontakt med våra entreprenörer för att upprätta avtal med dem och fördela de fastigheter som ska planläggas. När skogsbruksplanerna är klara ser jag till att de levereras till rätta händer. När det är dags för uppföljningar av planerna håller jag koll på att de uppfyller certifieringarna och gör även stickprovskontroller ute i fält.

Vilka egenskaper är värdefulla att ha som virkesköpare?
Förutom att vara skogligt kunnig måste du framförallt vara ärlig och lyhörd för skogsägarnas behov. Har du de egenskaperna får du komma tillbaka och göra affärer på nytt. Det är viktigt att båda parter är nöjda, både när kontraktet skrivs och när jobbet är klart.