Gällö Skog » Medarbetare » Veckans fredagsfejs, Erik Bergsfors, Teamassistent i Team Syd

Veckans fredagsfejs, Erik Bergsfors, Teamassistent i Team Syd

Efter ett sommaruppehåll är det nu återigen dags att presentera veckans Fredagsfejs. Denna gång har vi haft äran att prata med Erik Bergfors, teamassistent i Team Syd.

Hej Erik, hur har du haft det i sommar?
I sommar har jag haft fullt upp med både flytt och bygge. Det är väl det jag har gjort under semestern.

Känner du dig utvilad och redo inför nya tag på jobbet nu då?
Jo, allt är ju relativt, men jag har fått en del vila också.

Hur kom du på att du ville jobba inom skog?
Jag testade lite olika korta anställningar och kände att det här var nåt för mig. Jag är utbildad kemiingenjör med inriktning mot pappersmassa-industrin. Efter att ha jobbat inom den delen av branschen blev jag egenföretagare inom skogsbruk. Nu har jag varit på Gällö i precis ett år. Jag började i augusti förra året, så nu är jag inkörd i rutinerna och det känns bra.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?
Vanliga dagar, finns det? Generellt sett brukar en vanlig dag börja med att jag åker in till ett av kontoren i Medelpad. Där hämtar jag de kartor och annat material som jag behöver. Sen åker jag ut och planerar hur en avverkning ska ske, antingen själv eller tillsammans med virkesköparen. Därefter åker jag tillbaka till kontoret och avrundar dagen. I dag har jag varit i Ånge.

 Vad är det roligaste med att jobba som teamassistent?
Att man får se lite grand av allt, man åker runt väldigt mycket. Det blir många timmar i skogen, det är nog det som jag gillar bäst.