Gällö Skog » Medarbetare » Ny marknadschef på Gällö Skog

Ny marknadschef på Gällö Skog

Gällö Skog satsar och anställer en ny marknadschef med ansvar för virkesköp och skogliga tjänster till skogsägare. Uppdraget har gått till Per-Martin Eriksson, tidigare skogsdataspecialist på Norra skog. Han börjar sin tjänst i dag, den 17 augusti.

– Jag ser fram emot att samarbeta med våra 18 kompetenta virkesköpare och tillsammans med dem utmana de stora aktörerna på marknaden. Vi är ett lokalt alternativ med kunskap om och känsla för skogarna i området och ett eget sågverk i inlandet. Det är otroligt viktigt, både för privata skogsägare och lokalsamhället i stort, säger Per-Martin Eriksson.

Per-Martin är 36 år och bor i Slandrom med sin familj som består av sambo och tre döttrar. Förutom jobbet på Norra skog har han varit skogsrådgivare, produktionsledare, fältplanerare och virkesspecialist på före detta Norrskog. Innan dess drev han ett företag inom skogsvård tillsammans med sin bror och hade som mest 30 plantsättare anställda.

– Jag började plantera vid 16-årsåldern och det blev sedan min försörjning i tio år, säger Per-Martin Eriksson. Utifrån de erfarenheterna har jag ett extra intresse för och kunskap om god skogsskötsel.

Gällö Skog är ett dotterbolag till Gällö Timber som inkluderar sågverket i Gällö. Företaget vill växa och avser att öka sin produktion med en fortsatt satsning på nischade produkter.

– Då gäller det att även vässa den skogliga organisationen så att vi blir det bästa valet för skogsägarna när det gäller alla skogliga tjänster. Med Per-Martin i spetsen är jag övertygad om att vi kommer att lyckas, säger Ola Lassemo, skogschef.

 

Mer information:
Per-Martin Eriksson, marknadschef, 070-614 12 08