Johan Lidgren virkesköpare Gällö Skog

Gällö Skog » Medarbetare » Scenvan allkonstnär blir ny virkesköpare i Team Norr

Scenvan allkonstnär blir ny virkesköpare i Team Norr

Med mångårig erfarenhet inom skogen, senast från skogsägarföreningen, fortsätter Johan Lidgren nu sin skogliga karriär som Team Norrs nya virkesköpare.
– Det var dags att se något annat och hittills känns det bara positivt. Roliga kollegor och jag ser en stor potential i att jobba här.  

Det har blivit många titlar och yrken för Johan under åren. Allt från Undersköterska till After Ski-musiker har hunnits med, och visst plockas gitarren fortfarande upp ibland även om yrkeslivet sedan 12 år tillbaka handlar om skog.
– Musiken har varit med sen barndomen och det har blivit några band i olika genrer under åren. Mycket disco men även folkmusik och trubadurande. Men innerst inne är jag hårdrockare och lyssnar högljutt på heavy metal.

Numer tas gitarren fram mer sporadiskt och dagarna fylls av familjelivet, med gård och småbarn. När tillfälle ges är det sedan natur och friluftsliv som lockar mest.
– Jag tar mig gärna ut på harjakt, fisketur eller fjällvandring. Det kan räcka med att bara vara ute, göra upp eld och må gott.

Intresset för friluftsliv, och mer specifikt skogen, har funnits länge och med flera skogliga inspirationskällor kring sig började han tidigt fundera på skogen som arbetsplats.
– Kombinationen av att vara ute och titta på skog, friheten i det, och det sociala har alltid lockat. Det är en bra balans. Sen har jag stort intresse för skogsvård och skogsskötsel, vilket jag tror kommer vara en styrka hos mig som virkesköpare.

Har du något skogligt minne som sticker ut lite extra från dina år i branschen?
Jag kommer ihåg en äldre herre, en skogsägare som jag hade god kontakt med. Jag föreslog ett område för gallring och vi gjorde affär. Resultatet blev så bra att gubben startade varje morgon med att ta fyrhjulingen till skogs. Där satt han salig i sin skog med en termos kaffe, en tidning och begrundade sitt nya krontak med blöta ögon. De är sådant man minns!

Vad har du tagit med dig från dina år i skogsbranschen?
Det jag har med mig i bagaget är framför allt helhetsskötseln av skogsfastigheter. Att lyfta blicken och ge bra rådgivning. Vi alla måste ta ett större ansvar för framtidens produktionsskogar.