Pär Jonsson, Teamassistent team Mitt

Gällö Skog » Medarbetare » Pär är tillbaka i ny roll

Pär är tillbaka i ny roll

Pär Jonsson har jobbat på Gällö sedan starten 2013, förutom två korta avstickare till andra företag inom skogsbranschen. Nu är han tillbaka på Gällö Skog för tredje gången, men den här gången som teamassistent i Team Mitt.

Välkommen tillbaka! Vad fick dig att vilja återvända?
– Jag känner mig som hemma här. Jag saknade mina gamla kollegor på Gällö och har en bra känsla för företaget. Här är man mån om sin personal och förstår vinsten med glada och positiva medarbetare.

Vad innebär din nya roll som teamassistent?
Jag kommer att sköta avverkningsplaneringen för Team Mitt. Men eftersom jag har jobbat med virkesköp i tio år och har samlat på mig en hel del erfarenhet ser jag mig även som en resurs för virkesköparna.

Vad har du på gång just nu?
Idag har jag tittat på en kommande avverkning i Revsund. Vädret kan jag inte klaga på med 14 grader och sol, men föret är lite ledsamt. Det är ofta besvärligt i övergångsperioden mellan vinter och vår vilket ställer till problem när vägar och skogar är blöta. Vi får avvakta och se lite hur föret utvecklar sig innan vi ger klartecken för maskinlaget.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att jobba inom skogsbranschen?
Jag kan verkligen rekommendera det. Det är kanske inte så romantiskt som en del tror, att strosa runt i skogen och bara njuta. Det är ett jobb där det ska produceras samtidigt som det ställs krav på naturhänsyn. Det är ett fritt jobb där du både får jobba både inomhus och ute i skogen. Du har stor frihet att kunna styra ditt arbete som det passar, men måste kunna hantera och prestera under den friheten.

Vad gör du efter jobbet?
Jag har två söner som båda är intresserade av fotboll, så det blir en hel del av den varan. Jag har själv spelat fotboll tidigare och även tävlat i längdskidåkning på elitnivå. Jag har ett stort idrottsintresse och lägger mycket av min tid på det tillsammans med familjen.