Andreas Mattsson, skogschef Gällö Skog

Gällö Skog » Medarbetare » Personalens kompetens imponerar på nya skogschefen

Personalens kompetens imponerar på nya skogschefen

Andreas Mattsson kliver in som ny skogschef på Gällö Skog från och med juni. Han har en bred bakgrund i skogen och gillar att se sina medarbetare utvecklas.

– Gällö känns genuint och familjärt. Jag imponeras över vilken extremt hög och samlad kompetens det finns bland medarbetarna. Det totala antalet erfarenhetsår är svårt att hitta någon annanstans, säger Andreas Mattsson, skogschef.

Nu utökas den långa erfarenheten ytterligare med Andreas, som började sin karriär i en skogsmaskin. Därefter har han samlat på sig värdefulla kunskaper som virkesköpare på Primaskog och produktionschef på både SCA och Holmen.

– Jag är mer intresserad av personalen än av skog. Skogliga frågor har jag jobbat mycket med tidigare, nu vill jag fokusera på vägledning och coachning av mina medarbetare. Jag gillar att se människor utvecklas och skapa bra resultat.

I skidspåret och på gården
Andreas har även samlat på sig många mil i skidspåret. Han har åkt vasaloppet sju gånger samt världens längsta skidtävling, Nordenskiöldsloppet. På hemmaplan i Västermarken utanför Matfors, sköter han om sin jordbruksfastighet tillsammans med frun Anna och två barn.

– Vi kan nog titulera oss månskensbönder och är självförsörjande på bland annat potatis, får- och älgkött. Våra får är nyttiga på flera sätt, inte minst för att de betar och håller fint på markerna omkring oss.

Nära och snabba
Efter att ha jobbat inom både stora och små organisationer tidigare, ser han en stor fördel med Gällö Skog. Det är ett lagom stort företag som kan hantera uppdragen snabbt och flexibelt och ha en nära relation med såväl samarbetspartners som skogsägare. Samtidigt finns starka och trygga ägare i bakgrunden.

– Vi har mycket att erbjuda. Vår lokala närvaro gör att vi kan ge de människor vi möter vad de behöver. Det är enkelt att jobba med oss och det gör att Gällö Skog lyckas bra.