Tobias Östman, produktionsledare Team Mitt

Gällö Skog » Medarbetare » Nystart för produktionsledaren Tobias Östman

Nystart för produktionsledaren Tobias Östman

Med två somrar som vikarierande produktionsledare i ryggen, kliver Tobias Östman in i rollen på heltid för Team Mitt. Han tar även med sig erfarenheter från sitt tidigare jobb som skogsmaskinförare och en färsk utbildning till skogsmästare.

Välkommen till jobbet som produktionsledare! Berätta om dina arbetsuppgifter?
Jag planerar drivning och håller koll på alla avverkningar inom Team Mitts område. Det är jag som ser till att det flyter på med virkestransporter, att rätt maskingrupp är på rätt plats, sköter underhåll av vägar och mycket mer. Mina arbetsuppgifter är väldigt varierande och jag pratar med mycket folk. Veckan brukar börja på kontoret för att få en bra överblick, och sedan ta mig ut i skogen när veckan rullat igång.

Vad har du gjort tidigare?
Jag läste skog i gymnasiet och började köra skogsmaskin efter studenten. När jag hade kört i sex år började jag känna att det var dags för en förändring. Skogen kändes fortfarande som den självklara arbetsplatsen och därför sökte jag en plats på den treåriga utbildningen till skogsmästare i Skinnskatteberg. Under sommaruppehållen fick jag möjlighet att vikariera som produktionsledare på Gällö, och det var först då jag kände att jag hamnat helt rätt. Mitt intresse för hela produktionskedjan växte sig starkare tack vare den chansen.

Varför valde du skogen som arbetsplats?
Jakt, fiske och skog har alltid varit mina starkaste intressen. Tjatet om att få jaga och fiska började redan i väldigt unga år. Det föll sig naturligt för mig när det var dags att ta beslut om yrkesbana.

Hur ser framtidsplanerna ut?
I sommar ska jag jobba och fiska. Eftersom jag är ny på jobbet tänker jag jobba så mycket som möjligt för att landa ordentligt i min roll. Jag har även en del tid att ta igen med vänner och familj efter att ha pluggat på annan ort ett par år. Det här är en nystart för mig.