Elias Sundholm Gällö Skog virkesköpare

Gällö Skog » Medarbetare » Maskinföraren Elias blir virkesköpare hos Gällö

Maskinföraren Elias blir virkesköpare hos Gällö

Nu blir Gällös Team Syd en person rikare i form av virkesköparen Elias Sundholm. Den tidigare gallringsmaskinföraren ser fram emot ett socialt jobb med nära kontakt med skogsägarna i trakterna kring Liden.

Du kommer utgå från vårt kontor i Liden. Vad är det du gillar med det området?
Den storslagna naturen såklart och sammanhållningen i byarna omkring. Det är trevligt folk här och det är lätt att lära känna alla. I min roll som virkesköpare blir skogsägarna mer än bara kunder, eftersom vi ofta känner varandra sedan innan och har anknytning till samma marker. Det är viktigt för mig att vår relation är bra och att vi gör ett bra jobb med skogen.

 Berätta om din bakgrund
Jag är uppväxt på Alnö och bor i Sunnansjö, sydväst om Liden tillsammans med min sambo och vår lilla dotter. De senaste åtta åren har jag kört gallringsskördare, så den praktiska biten inom skogen har jag bra koll på. Den administrativa delen av jobbet som virkesköpare är nytt för mig.

Vad ser du mest fram emot på jobbet?
Det ska bli kul att vara ute bland folk. Det blir lite ensamt i en skördare när man bara träffar skiftkollegan i tio minuter under en arbetsdag. Nu får jag se mig omkring och prata med människor som har samma intressen som jag.

Vad är ditt tips till skogsägarna i höst?
Röjning är ett typiskt höstgöra. Det är skönare att gå och röja när kusarna har är borta. Passa på att se över dina planteringar också. Det är lättare att se hur de växer och mår när gräset har lagt sig. Och hör av dig om du har några funderingar kring din skog.