Gällö Skog » Medarbetare » Hej Lars-Åke Henriksson, virkesköpare Team Mitt

Hej Lars-Åke Henriksson, virkesköpare Team Mitt

Glad midsommar! Vad gör du under midsommarhelgen?
– Jag och min sambo kommer att fira tillsammans. Det blir säkert någon sillbit och snaps, men förmodligen inte någon midsommarkrans. Det är nämligen ingen som känner igen mig utan keps.

Som virkesköpare spenderar du en del tid bakom ratten, eller hur?
– Jag har jobbat i skogen sedan jag gick ut skolan och har nog åkt miljoners mil på skogsbilvägar under mitt yrkesliv. Det är kul att återvända till platser där har jag satt plant, avverkat, gallrat eller röjt och se hur det växer.

Är det något särskilt en skogsägare ska tänka på under sommaren?
– På sommaren är det ett alldeles ypperligt tillfälle att undersöka vilka åtgärder som behöver göras. Se över skogsbruksplanen ute i fält och skapa en överblick över skogens bestånd. Ta hjälp om det behövs, jag följer gärna med ut.

Vad gör du när du är ledig?
– Vi har nyligen köpt ett fritidshus vid Rammsjön. Där blir det ofta bad och middagar på bryggan. Ibland hoppar vi ner i båten och ror ett varv runt sjön för att fiska. Köket är snart klart och på att-göra-listan står en vedeldad bastu.

Vi hörde att du är morfar. Hur är det?
– Jag blev morfar för ett och ett halvt år sedan. Inte trodde jag att det skulle göra mig helt personlighetsförändrad. Nu kan jag sitta och titta på foton på barnbarnet och bli tårögd. Han har ganska nyss lärt sig att gå, men han har redan följt med mig på skoter- och fisketurer. Hans pappa kör skogsmaskin och det märks att han vet hur det går till. Vi kommer bara ha roligare och roligare tillsammans i takt med att han blir större.