Gällö Skog » Medarbetare » Jobb på hemmaplan en fördel som pappa

Jobb på hemmaplan en fördel som pappa

Robert Nilsson från Åbbåsen i Oviken är det senaste tillskottet i Gällös Team Mitt. Den tidigare produktionsledaren på sågverk har sadlat om till virkesköpare i Oviken och Svenstavik med omnejd.

Berätta om dig själv för de som inte hunnit lära känna dig än.
– Jag bor i byn Åbbåsen i Oviken där jag växte upp. Efter skogsmästarskolan fick jag jobb på Rödins trä som virkesköpare och sedan produktionsledare på sågen. Jag trivdes bra och hade egentligen inga planer på att byta jobb, men så blev jag tipsad om det här jobbet av Jill (kollega i Team Mitt) som tyckte att jag skulle söka. Efter att ha funderat ett tag beslöt jag mig för att skicka in en ansökan. Det här jobbet ger möjligheter att hålla mig närmare hemmaplan. Jag kommer ha mer energi kvar på eftermiddagarna tillsammans med min fyraåriga son som är mycket pappig.

Vilka fördelar har din bakgrund på det nya jobbet?
– Jag kommer kunna ge markägarna en helhetsbild om hur virket förädlas. Jag ser fram emot att ge förslag på hur de kan ta hand om sin skog, även ur det perspektivet. Det är roligt att göra skogsbruksplaner med tips och idéer. Inte bara för att maximera produktionen, utan för en långsiktig planering för en välskött skog.

Vad tycker du kännetecknar skogarna kring Svenstavik och Oviken?
– Det är en jordbruksbygd, den är grandominerad och inte så sällan är det svartjord och mjuka marker. Det gör att det kan vara läge att avverka vintertid på vissa trakter även om vi har bra resurser och kompetens att undvika spår och skador även sommartid. Även vintrar med mycket snö kan vara utmanande. Men det är värt det, det norrländska virket har bra kvalitet.

Tio tusen kronors-frågan. Varför ska en markägare ringa dig?
– Jag har alltid med mig telefonen så den som ringer kan alltid räkna med att jag svarar. Jag tycker om att kunna göra åtgärder som främjar den, så om du vill ha tips och råd ska du kontakta mig. Eller om du undrar något om din fastighet och är självverksam så svarar jag också gärna. Dessutom betalar jag bra också.