Gällö Skog » Medarbetare » Magnus Eriksson – veckans fredagsfejs

Magnus Eriksson – veckans fredagsfejs

Vad gör du på jobbet?
– Efter att markägare och virkesköpare har kommit överens om de stora dragen bryter jag ner uppdraget på detaljnivå. Jag ser också till alla lagar och regler efterlevs. Häromdagen hittade jag till exempel fångstgropar på Rödön som inte var utmärkta på kartan. Då märkte jag upp dem med koordinater och skrev en instruktion på hur arbetet ska göras kring dem. När jag är klar levererar jag informationen till produktionsledaren.

Hur ofta jobbar du utomhus?
– För att både kropp och knopp ska må bra måste jag röra på mig och vara mycket utomhus. Därför passar jobbet som teamassistent så bra där målsättningen är att vara ute och springa i skogen fyra av fem arbetsdagar. Jag går ungefär sex timmar om dagen i obanad terräng och vissa perioder känns det som ett vasalopp om dagen. Men det är skönt att få slita lite. Mina kompisar går ofta på gym när de slutat för dagen, men då är jag ganska nöjd att åka hem.

Vilken årstid gillar du bäst?
– Maj månad är fantastiskt fin, när den snö som finns kvar i vissa områden går under stövelskaften. Efter en dålig vinter, som den vi hade nu, blir det en period då det är väldigt blött och tungt i markerna. Då känns det skönt när det har torkat upp och det går lätt att röra sig igen, men du fortfarande slipper insekterna.