Gällö Skog » Medarbetare » Lär känna Per Salomonsson – Team Norrs nya virkesköpare

Lär känna Per Salomonsson - Team Norrs nya virkesköpare

"Det är världens bästa jobb!" Så beskriver Team Norrs nya medarbetare Per Salomonsson rollen som virkesköpare. Med flera års erfarenhet från branschen ser han fram emot att jobba vidare med Gällö Skogs logga på kepsen. 

Du kommer främst att jobba i norra Jämtland, med kontoret i Hammerdal som bas. Vad har du för relation till området?
Jag är uppvuxen i Strömsund och vi har en släktgård i Storbränna där vi spenderar mycket tid. Så trots att jag bor i Östersund nuförtiden känns det som att jobba på hemmaplan, vilket är jätteroligt!

Vad är det som gör virkesköpare till världens bästa jobb? 
Kombinationen av att få vara mycket ute i skogen, träffa trevliga skogsägare och samtidigt ha kontorsarbete. Det är en väldigt bra blandning som ger variation i arbetsdagen. Dagarna kan du sedan till stor del lägga upp som du vill, vilket är en stor frihet.

Vad skulle du säga kännetecknar dig som virkesköpare? 
Jag sätter alltid kunden i första hand och anstränger mig till 100% för att leverera bästa möjliga resultat för skogsägaren.

Berätta, hur ser din skogliga bakgrund ut? 
Efter jägmästarstudier i Umeå stannade jag kvar i Västerbotten i nästan fyra år. Där jobbade jag som produktionsledare och skogsinspektor innan flytten gick tillbaka hem till Jämtland. Sedan dess har jag jobbat som virkesköpare i trakterna norr om Östersund.

Vad var det som lockade med Gällö Skog? 
Att få jobba åt ett mindre lokalt företag med snabba beslutsvägar och en stor flexibilitet lockade mig. Nu några veckor in på det nya jobbet slås jag av vilken otrolig familjär känsla och vinnarmentalitet som finns inom företaget. Jag känner att jag verkligen har hamnat rätt!

Var hittar vi dig på fritiden? 
Gärna tillsammans med familjen på gården i Storbränna. Det blir även en hel del tid i skogen med jämthundstiken. Längdskidåkning och fjällvandring är två andra stora intressen.