Gällö Skog » Medarbetare » – Hör jag ett startskott så är jag där

– Hör jag ett startskott så är jag där

Varmt välkommen Jill Göransson, vårt senaste tillskott, som virkesköpare i Team Mitt och Syd. När hon inte är ute och träffar skogsägare kommer hon dela sin tid mellan kontoren i Matfors och Brunflo. Det passar henne bra då hon växlar boende varannan vecka, mellan Mo, utanför Svenstavik och Nedansjö, utanför Sundsvall.

Innan hon satte nyckeln i låset på Gällö Skog jobbade hon med värderingar av skogs- och lantbruksfastigheter hos Svefa. Hon har även jobbat i 15 år på SCA som virkesköpare.

– Att få börja om på nytt känns roligt. Det blir ett annat sätt att jobba än på SCA. Men med de erfarenheterna med mig kan jag njuta av denna nya möjlighet samtidigt som jag känner mig trygg. Lite som att få ett tredje barn, en sladdis.

Hon har inte bara ett nytt jobb, utan har även nyligen gift sig. Dagen innan första arbetsdagen rövade kompisarna bort henne för en möhippa hon sent ska glömma.

– De trodde att jag skulle börja jobba veckan därpå, så bortrövandet kom verkligen som en överraskning. Vi åkte skidor, badade och mådde gott tillsammans. De visste precis vad jag gillar. Var kanske lite trött min första arbetsdag, fast samtidigt påfylld med ny energi!

Fritiden spenderas gärna ute och hon gillar att åka längdskidor på vintern och springa både långt och kort på sommaren. Om det är tävling någonstans är hon inte sen att stå redo vid startlinjen.

– Hör jag ett startskott någonstans i närheten så är jag där direkt!

Tävlingsinstinkten kommer även till användning på jobbet. Pannbenet är hårt och hon ger inte upp om det går trögt. Som virkesköpare behövs ett driv för att kunna skapa sitt eget jobb. Och kreativitet, något som hon har gott om.

– Som virkesköpare måste du anpassa dig utifrån situationen och vara inkännande mot markägaren. Skogen är aldrig likadan överallt, utan du måste tänka till för varje objekt du tittar på. Det är roligt att hitta en lösning som passar för varje enskild skog och dess ägare, säger Jill.