Gällö Skog » Medarbetare » Hej Bernt Lindström, virkesköpare Team Mitt

Hej Bernt Lindström, virkesköpare Team Mitt

Varför valde du Jämtland?
Jag kommer ursprungligen från Ockelbo och flyttade till Bispgården 1985 där jag köpte hus och skog i samband med att jag fick jobb. Här har jag blivit kvar för att jag är en riktig skogsmulle och tycker att Jämtlands natur är fin. Jobbet som virkesköpare passar mig perfekt för då får jag vara i skogen både på jobbet och fritiden.

Vad uppskattar du mest med ditt jobb som virkesköpare?
Jag har jobbat som det i 35 år och det är kontakten med människor som är det bästa med jobbet. Jag gillar också att kunna hjälpa till med delar runtomkring skogsägandet, som till exempel kunskap om ekonomi. Jag är en del av inventarierna på Gällö Skog och jag tror att det skapar trygghet hos markägarna. Jag håller det jag lovar.

Skiftar arbetsuppgifterna mellan säsongerna?
Jag är lika mycket ute i skogen som på kontoret utslaget på ett år. På vintern blir det mer arbete inomhus och på sommaren utomhus. Varje årstid har sin tjusning, men försommar och höst är de bästa perioderna med sin barmark tycker jag.

Om du skulle ge tre tips till en skogsägare, vad skulle de vara?

  1. Alla skogsägare ska ha en skogsbruksplan. Den gäller för en tioårsperiod och i den kan du se exakt vad som ska göras och när.
  2. Se till att gallra och röja även om det inte alltid ger inkomster direkt.
  3. Bevaka din skog. En gammal granskog exempelvis, den riskerar att få sjukdomar, skador eller till och med torkar och dör. Då löper du risk att förlora pengar.

Vi går mot kallare tider. Ditt bästa tips för att hålla sig varm och säker i skogen?
Har jag bara en mössa på huvudet brukar jag hålla mig varm. Oavsett årstid är jag noga med att ha telefonen på mig ifall något skulle hända. Är det väldigt kallt ger jag mig inte ut helt enkelt. Det kommer alltid mildare dagar.