Gällö Skog » Medarbetare » Fredagsfejs, Marcus Johansson, virkesköpare Team Norr

Fredagsfejs, Marcus Johansson, virkesköpare Team Norr

Veckans fredagsfejs är dalslänningen Marcus Johansson. Han är en av våra virkesköpare i Team Norr. Han drar sig inte för att bli ordentligt fysiskt trött och gärna i längdskidspåret.

Du kommer från Dalsland, vad var det som lockade dig hit?
Naturen och älgjakten, om jag ska vara kortfattad. Jag pluggade naturturism i Östersund för en herrans massa år sedan och sedan blev jag kvar. Idag har jag två barn och spenderar mycket tid med dem och min fru. När jag inte gör det jagar jag gärna älg på Rödon och i Hotagen. Men ibland åker jag hem till äran och hjältarnas land (Dalsland), det benämns i litteraturen. Där har jag mina föräldrar och min skogsfastighet.

Vad har du för arbetsbakgrund?
Innan jobbade jag som f-skattare med inventering och planering. Om vi ska titta ännu längre tillbaka så var jag naturguide inom jakt, fiske, vandring, paddling, ja listan kan göras lång.

Vilka fördelar ser du med vårt koncept Gällö Max?
Vi anpassar oss efter den skog och de förutsättningar som vi har här och använder så stor del av stocken som möjligt till timmer även om den är klen eller krokig. I stället för att koka timmer, sågar vi massaved, skulle man kunna säga. En annan fördel är att vi skapar en produkt som är attraktiv för sågen i Gällö vilket genererar jobb i Jämtland. Jag vill gärna bidra till att den ska finnas kvar i framtiden.

Hur ser en lyckad dag på jobbet ut?
Då lyckas jag göra en affär med en markägare som är intresserad av sin skog och har framtidsvisioner för den. En sådan person vill göra rätt åtgärder vid rätt tidpunkt. Det är viktigt för mig att ha en bra relation med markägaren, det är betydligt roligare än att ”bara” göra en ömsesidigt bra affär.

Vågrätt eller lodrätt, vilket alternativ föredrar du när du åker skidor?
Längd! Jag är väldigt trött på utförsåkning. Jag försöker fördriva min inre gubbe egentligen och borde därför säga att friåkning är roligare. Men jag gillar längdskidåkning mer nuförtiden. Jag tränar en del överlag och vill bli ordentligt trött. Då passar längd bättre.