Erik Jonasson Gällö Skog

Gällö Skog » Medarbetare » Bra vägar leder till Erik

Bra vägar leder till Erik

Erik Jonasson är Team Norrs nya virkesköpare, som förvisso har hunnit jobba några veckor och blivit varm i kläderna. Hans sikte är inställt på skogarna i Väst Jämtland där han gärna letar reda på de där lite bortglömda skogarna.

 Vad har du gjort innan du klev över tröskeln på Gällö?
Jag har i stort sett jobbat inom skogen sedan gymnasiet. Jag har kört skogsmaskin här hemma i Sverige, men även varit en period i Skottland. I Skottland manuellfällde jag och körde skogsmaskin i den konstant hårda nordvästra vinden. Svårigheter med det skotska språket och de märkliga reglerna inom rugby-sporten fick mig att flytta hem igen och utbilda mig till Skogsmästare. Sedan dess har jag ägnat mig åt traktplanering och virkesköp.

Vad är det du gillar med yrket?
Den sociala delen är väldigt kul, att få träffas ute i skogen och resonera kring åtgärder är det bästa. Jag är särskilt intresserad av vägar och gillar att hitta gamla vägar som kan restaureras eller bygga nya för att komma åt skogen som ligger längst bak. Skogarna är ofta välskötta intill byarna, men ju längre bort du kommer desto mer bortglömt är det. Med en väg blir det såklart lättåtkomligt för skogliga åtgärder, men det blir också lättillgängligt för de som vill fiska, jaga eller bara gå en promenad. Det känns bra att kunna bidra till båda delarna.

Vad gör du på fritiden?
Jag och min familj är månskensbönder på vår gård i Bleckåsen. Vi har haft fjällkor, som vi förvisso har ätit upp nu, några höns, hund, katter och två röda traktorer. Nu är det mycket fokus på hästarna som är min sambos stora intresse. Själv gillar jag att jaga den mystiska och ståtliga kronhjorten hemma på våra marker.

Kontakta Erik Jonasson här:
Skicka e-post
0693-180 16