Linus Sjölander virkesköpare Gällö Skog

Gällö Skog » Medarbetare » Kameleonten från Stöde byter färg till virkesköpare på Gällö

Kameleonten från Stöde byter färg till virkesköpare på Gällö

Linus Sjölander från Stöde är Team Syds nytillskott som kommer jobba som virkesköpare i trakterna kring sin hembygd och Ånge. Kanske har du tips om ett hus kring Stöde som skulle passa vår nya medarbetare? Vi lovar att det landar i goda händer hos den före detta snickaren som även har stor erfarenhet av skogsbruksplaner.

Vart kommer du ifrån och var ska du jobba?
Jag är från Stöde där jag trivs bra och har allt jag behöver, förutom ett hus. Jag söker just nu något som ligger lite utanför Stöde, gärna med en större tomt och lite skog som passar mig och mina två jämthundar. Jag jobbar i Team Syd och mitt område är allt mellan Ånge och Stöde.

Vad har du gjort tidigare?
Jag har gått fotbollsgymnasium och spelade i GIF Sundsvall när jag var yngre. Det kombinerades med en mer praktisk utbildning till snickare. Men när jag jobbat som snickare ett tag bytte jag bransch helt – till ett back office-jobb på bank i Östersund. Men hemlängtan till Stöde blev för stor och jag flyttade hem igen. Genom kontakter fick jag in en fot på ett företag där jag fick lära mig att göra skogsbruksplaner. Det var först då jag kände att jag hade hamnat helt rätt och har jobbat med det i fyra år.

Varför valde du Gällö Skog som arbetsplats?
Arbetsrollen virkesköpare har lockat mig sedan jag var ung. Jag hade en positiv bild av Gällö redan innan jag började jobba här. Bolaget är inte det största i branschen, utan mer familjärt och jag gillar kollegorna. Det är också väldigt positivt att vi har ett eget sågverk som ligger nära.

Har du någon dold talang?
Dold talang ... nej, jag tror inte det. Jag är som en kameleont och passar in i alla sällskap. Jag har lätt att prata med alla typer av människor och det är användbart i min arbetsroll. Alla i min omgivning slipper stela konversationer.

Varför ska en markägare vända sig till dig i första hand?
Jag har gjort väldigt många skogsbruksplaner och har sett många olika sorters skogar. Tack vare de erfarenheterna kan jag anpassa mig till markägarens intressen och vad som blir bäst för deras skog. All erfarenhet av att jobba med skogsbruksplaner gör att jag vet hur jag ska göra för att båda parter ska bli nöjda. Jag tror att jag kommer kunna bidra på ett bra sätt i min nya roll som virkesköpare.

LINUS SJÖLANDER
Virkesköpare
Skicka e-post
0693-180 31