Gällö Skog » Medarbetare » Anders Jonsson, virkesköpare Team Norr, är veckans fredagsfejs

Anders Jonsson, virkesköpare Team Norr, är veckans fredagsfejs

Välkommen till gänget, hur såg vägen hit ut?
Tack! Jag har tidigare jobbat på sågen Sikås Trä i 14 år och som montör på Engcon i 14 år. Om vi ska titta ännu längre tillbaka så satte jag plant under sommarloven i både ur och skur. Tror det är en bra grund att stå på som ungdom. Nu går jag som lärling hos Linn Lund som är en jätteduktig virkesköpare och lär mig allt hon kan. Just idag är vi ute och taxerar i Yxskaftkälen.

På tal om Yxskaftkälen, du har visst dina rötter där?
Ja, jag är född, uppväxt och bor på ”heimgårn” tillsammans med min fru Eva-Karin, en åttamånaders finsk stövare och en jämthund. Barnen är vuxna och vi träffas mest på helgerna. Det finns alltid något att göra på en gård, förutom att ta hand om den brukar jag även bygga självmarkerande skjutmål för salongsgevär och jagar gärna hare med stövaren.

Varför vill du jobba med skog?
Jag har egen skog och har jobbat mycket med den. Då har jag använt mitt sunda förnuft, men nu fördjupar jag min kunskap och får den även bevisad på papper, så att säga. Det känns kul!

Vad tror du att du kan bidra med på Gällö Skog?
Det är svårt att prata om sina styrkor, men det är nog en fördel att jag bor där jag jobbar och har ett bra kontaktnät. Att jag pratar dialekt tror jag också är en styrka som skapar förtroende hos andra som pratar som jag.