Gällö Skog » Medarbetare » Veckans fredagsfejs, Per Roempke, ansvarig skogsredovisning

Veckans fredagsfejs, Per Roempke, ansvarig skogsredovisning

Din titel, ansvarig skogsredovisning, vad innebär den?
Det innebär att jag ansvarar för den skogliga redovisningen ut mot skogsägarna, men jag jobbar även med resultatuppföljning och budgetering. Jobbet har än så länge varit väldigt varierande. Även om det tagit ett tag att hitta en röd tråd i det hela så har det har gått bra att komma in i rutinerna.

Jobbar du mest på kontor eller ute i skogen någonting?
Det bara kontoret som gäller även om jag framöver gärna skulle hälsa på ute i skogen. Jag bor i Östersund med min familj, så jag pendlar till kontoret i Gällö. Vissa dagar sitter jag i Östersund eller Brunflo och visst är det skönt att inte behöva pendla varje dag, även om det är kul att köra bil.

Vad gjorde du innan du började jobba för Gällö Skog?
Jag har jobbat som Business Controller på Tele2. Där analyserade jag resultatet och hjälpte verksamheten med att omsätta affärsidéer till siffror. Jag och min sambo bodde i Stockholm tidigare, men för fyra år sedan flyttade vi hem till Östersund igen.

Har du något tips till personer som funderar på att flytta från storstan?
Vi velade väldigt mycket mellan om vi skulle flytta eller inte. Mitt tips är: vela inte så mycket. Jag saknar inte Stockholm som sådant, men vännerna saknar jag och att somrarna är lite somrigare där.