Gällö Skog » Medarbetare » Skid-ess tar plats i Team Mitt

Skid-ess tar plats i Team Mitt

Mats Larsson, nydraftad virkesköpare i Team Mitt, har en karriär både som skidåkare och tränare i svenska skidlandslaget. Erfarenheter som han tar med sig till nya jobbet när han tar över stafettpinnen efter Erik Söderholm som ska vara föräldraledig.

Ser du redan nu någon likhet med att vara skidåkare och att jobba på Gällö skog?

– Många ser skidåkning som en individuell sport, men utan teamet och kamraterna i laget är det omöjligt att lyckas. Jag ser verkligen fram emot att få lära mig av teamet på Gällö skog och det känns verkligen som det finns mycket laganda här - alla är virkesköpare med eget ansvar men alla hjälps åt för att det ska bli så bra som möjligt.

Du har jobbat två veckor, vad har du hunnit med? 

– Dels har jag fått sätta mig in i det tekniska, system och program, hjälpmedel och områden jag ska ta hand om när Erik Söderholm är föräldraledig. Hittat min plats på kontoret i Brunflo där jag kommer sitta när jag inte är ute, men det har också blivit ett besök på sågen i Gällö och jag har fått hänga med flera medarbetare ut. Erik Söderholm förstås men även produktionsledare och team assistenter. Det är bra att se helheten, vad resultatet av mitt uppdrag blir i slutänden och hur allt hänger ihop. Jag kommer parallellt med jobbet utbilda mig på Gammelkroppa Skogsskola från maj till oktober.

Du har jobbat som säljare, både av längdskidor och bilar. Finns det någon egenskap du gärna plockar med dig därifrån? 

– Jag gillar verkligen att träffa människor och umgås med människor! Det har väl varit ett genomgående tema i det jag har jobbat med och gillat i både yrkesliv och privat. Att gå från aktiv karriär som skidåkare till att vara tränare för landslagskompisarna, Johan Olsson och Daniel Richardson bland andra, innebar ju att det mer diskussion och ett samarbete. Inte att jag sade åt dem hur de skulle göra, bara vad jag tyckte och rekommenderade att de skulle göra. Det handlar på samma sätt om att lyssna på vad en skogsägare vill, jag kan bara rekommendera, ha en åsikt och ge förslag från mitt perspektiv.

Om man inte pratar skidteknik med dig, vad pratar man om då?

– Haha, jag åkte inte skidor på ungefär åtta år efter att jag slutade med landslagsuppdragen. Men nu åker jag igen, med familjen i fjällen och kring Östersund. Vårvintern är ju fantastisk. Sedan gillar jag jakt och hundar, och motorsport har återigen blivit ett intresse.