Rasmus Jonasson, vikarierande skogsvårdsledare på Gällö Skog

Gällö Skog » Medarbetare » Rasmus har drömt om att jobba på Gällö sedan 12-årsåldern

Rasmus har drömt om att jobba på Gällö sedan 12-årsåldern

Rasmus Jonasson har en bakgrund som både sektionsfällare, röjare och snöläggare. Att jobba utomhus är roligast tycker han, men han har även hunnit med att skriva många skogsbruksplaner och jobbat i jaktbutik. Intresset för skogen har funnits där sedan barnsben, och nu kommer han vikariera som skogsvårdsledare på Gällö Skog när Mikaela Sandström går på föräldraledighet.

Hur har dina första veckor hos oss varit?
Mikaela är en bra lärare och har visat mig hur alla system funkar och jag kan jobba på egen hand nu. Det är lite ovant att sitta vid en dator, eftersom jag mest jobbat utomhus tidigare. Men det känns bra. Undan för undan kommer jag framåt.

Vad gör du när du inte jobbar?
Mycket tid går åt att renovera mitt hus i Järpen. Jag rev badrummet för ett tag sedan med tanken att ”det här är inga problem”, men så hittade jag gamla vattenskador ... Det kommer att bli fint när det är klart! Jag har tre hundar och gillar att jaga också. Så fort jag får chansen besöker jag familjens fastighet i Singsjön där min farmor bor.

Varför sökte du dig till Gällö Skog?
När jag var sisådär 12-13 år fick jag gå bredvid Mikael Oscarsson (virkesköpare i Team Mitt) och sedan dess har jag alltid velat jobba på Gällö för att jag tyckte att hans jobb var så häftigt. Jag har tidigare arbetat med bland annat manuell huggning och röjning så jag vet att jag gillar att jobba med skog. Tack vare möjligheten att vikariera som skogsvårdsledare kommer jag få en ännu bredare kunskap om skogsbruk. Målsättningen är att bli en duktig skogsvårdsledare. Man ska sikta högt.