Gällö Skog » Medarbetare » Lär känna Bengt-Arne Bergwall, virkesköpare Team Mitt med placering i Stugun

Lär känna Bengt-Arne Bergwall, virkesköpare Team Mitt med placering i Stugun

Vad är det bästa med ett skogligt jobb?
Det mest fascinerande för mig är att man kan påverka resultatet i skogen så mycket. Rätt åtgärd i rätt tid betyder otroligt mycket för både volym och kvalitet. När jag går i en gallrad eller röjd skog känner jag mig stolt över att ha hjälpt skogsägaren till bättre ekonomi och en finare skog på sikt. Dessutom är skogsägarna trevliga och det är spännande att möta många olika typer av människor.

Hur valde du ditt jobb?
Det var väldigt naturligt att det skulle bli skog. Jag kommer från Bomsund utanför Stugun och som ”lillpojk” var jag alltid med pappa i skogen. Första gången var det plantering redan vid fyra års ålder. Tidigare var jag maskinförare och körde i cirka 20 år. Därefter fick jag jobb hos Jämtlamell Skog AB som sedan blev Gällö Skog AB.

Vad betyder skogen för dig privat?
Väldigt mycket! Den är en del av min historia och mina rötter. Det känns helt enkelt bra att vara i skogen, jag blir glad och nöjd. Jag åker ofta ut i min egen skog, röjer en hel del själv och planterar. Det är skönt med lite kroppsarbete mellan varven. Jag gillar även tiden med älgjakt på hösten och isfiske under vårvintern.