Gällö Skog » Medarbetare » Träffa Jimmy Danielsson, vårt första fredagsfejs

Träffa Jimmy Danielsson, vårt första fredagsfejs

Jimmy Danielsson , 30 år, virkesköpare på Gällö Team Norr med placering Hammerdal.

Vad lockar med jobbet som virkesköpare?
Det har alltid funnits en dröm om att jobba inom skogen, jag kan nog inte definiera det mer än så. Jag har bara jobbat tre månader så jag har mycket kvar att uppleva och lära mig även om jag jobbat tio år med skogsmaskin. Det tror jag är en bra erfarenhet även för en virkesköpare.

Jag tycker det är roligt att hjälpa folk, oavsett hur mycket de kan om skog. Nu när jag börjar bli lite varm i kläderna och får fler kontakter ser jag fram emot att komma in mer i hetluften, få genomföra fler affärer och avverkningar kring Hammerdal. Förhoppningsvis känner allt fler igen mig nu, så det blir lättare att ringa mig.

Ditt bästa tips till skogsägare efter tre månader på jobbet?
Skogsbruksplanen tycker jag är en viktig hjälp för alla skogsägare. Att man får koll på läget - det är ju en tioårsplan på vad man har, vad som finns på fastigheten och hur man ska ta hand om skogen. Sköter man den rätt blir avkastningen bättre och man får mer glädje av skogen på alla sätt.

Är skogen också avkoppling?
Jo, men jag kan inte riktigt låta bli att tänka på förutsättningar, åtgärder och så oavsett när jag är i skogen. Det är en arbetsskada. En fin tallskog, en platt tallmo med raka stammar där man ser långt är min favoritskog. Framför allt är det jakten som intresserar mig, vid sidan av den yrkesmässiga kopplingen av skogen.