Skogsexperter Team Syd

Det här teamet verkar inom hela Västernorrland. Kontoren finns i Ånge, Liden och Matfors men virkesköpare och produktionsledare är förstås ofta ute. Skogen växer snabbt och bra här. Därför är det alldeles särskilt viktigt med skogsskötsel – att utföra rätt åtgärder vid rätt tid. En skogsbruksplan är därför A och O! Här är gänget som jobbar i Team Syd:

Martin Andersson har en halvtidstjänst som produktionsledarassistent och kör därför lite maskin vid sidan av sin anställning. Martin är även den som dyker upp som eventfixare på många av mässorna och skogsdagar som Gällö anordnar. Pratar du inte skog med Martin kan du fråga det mesta om husrenovering eller hur det är att komma hem med trillingar från BB.

Kent Olsson har tillbringat flest yrkesår på sågverket i Gällö, men jobbar sedan 2014 som produktionsledare på Gällö Skog. Han pendlar mellan kontoren i Liden, Ånge och Matfors när han inte är och ute och planerar avverkningar. Ser till att affären mellan skogsägare och virkesköpare omvandlas till logistik och planering så att timret kommer från skogen till sågen. Har även ”några hektar” att ta hand om privat.

Jonas Engman är virkesköpare med fokus på Liden sedan 2017 med stort lokalt kontaktnät. Bakgrund som säljare och har jobbat många år som kock innan han hittade hem till skogarna igen. Stort engagemang i landsbygdsutveckling och upphovsman till sponsringen Kärlek i Kubik.

Erik Bergfors har jobbat som teamassisten på Gällö med början hösten 2019. Han bandar och gör gränser för naturvård, stigar och vägar inför avverkningen. Tidigare egenföretagare som har provat på det mesta i skogen under sina åtta år som egen, och vet precis hur han själv skulle vilja ha det om han skulle avverka. Engagerad idrottsförälder som gärna fiskar om det blir tid över.

Erik Lundgren har jobbat tio år i skogen. 2014 kom han till Gällö Skog som virkesköpare och har från och med det placeringen på kontoret i Matfors. Området han köper skog i sträcker sig ut mot och längs med kusten, ofta små skiften. Trots småbarn hemma försöker han hinna med bland annat golf och jakt.

Lennart Magnusson var virkesköpare redan på Prima Skog-tiden och följde med in i det nya Gällö-bolaget 2013. Fortfarande virkesköpare med Ånge som bas, men också vår expert på skogsbruksplaner och den som ansvarar för utveckling och förbättringar av dem. Fritiden tillbringas på skogsfastigheten, men allt fler barnbarn tar också tid. Vid tid över blir det gärna golf.

Rickard Ankarberg är ny virkesköpare i Team Syd från och med våren 2020. Med bakgrund som förare av både skotare och skördare förstår han vikten av en noggrann och väl genomtänkt avverkning. Lyfter med sin erfarenhet från förarhytten gärna vikten av att köra försiktigt vid avverkningar och ta hänsyn till naturvärden. Jordbruk och hästar finns i familjen, men även jakt upptar en stor del av fritiden.

På Gällö Skog vill vi jobba nära er skogsägare och låta lokala förutsättningar styra våra beslut i så hög grad som möjligt. Andra aktörer i branschen centraliserar och skapar stora, övergripande förvaltningar. Vi gör tvärtom. Från och med 2020 har våra kompetenta medarbetare i våra tre team både större frihet och ansvar. Vi hoppas att du märker det i ett ännu högre engagemang och snabbfotade beslut. Det är också viktigt för oss med en levande landsbygd. Därför väljer vi lokala entreprenörer, samarbetar med föreningslivet och små företagare i bygderna.