Skogsexperter Team Norr

Utmärkande för norra och nordvästra Jämtland har en mängd olika skogstyper i sitt område. Ståtliga granskogar, en hel del tall förstås men också de fjällnära skogarna, där träden ofta är smalare och krokigare än i övriga delar av vårt verksamhetsområde. Här lämpar sig därför vårt sortiment Gällö Max ibland extra bra, vilket förenklat innebär att en större andel av stocken blir sågtimmer medan en mindre andel blir massaved. Det ger mer betalt till dig som skogsägare! Norr är ett gäng som har kontor i Krokom och Hammerdal, och de jobbar också en hel del med hyggesfritt skogsbruk:

Magnus Eriksson, teamassistent, avverkningsplanerar och gör trakterna redo för avverkning tillsammans med Roger. Har tidigare jobbat som virkesköpare i mer än 10 år och även haft rollen som produktionsledare, men avverkningsplanering är en perfekt roll för honom då han gillar både fysiska och logistiska utmaningar. Plockar gärna fram sina långa, breda Tegsnässkidor till vinterns avverkningsplaneringar och gillar friluftslivets många möjligheter även på fritiden.

Karl-Johan Hansson har jobbat i skogen sedan 1988. Han har röjt, jobbat som huggare, skogsvårdsledare och produktionsledare innan han blev virkesköpare. Har varit med om det mesta som kan hända i skogsbranschen. På senare tid är han även specialist på hyggesfritt skogsbruk hos Team Norr. Har jagat älg sedan han var fem år gammal, typ.

Lars-Olof Sahlin är både virkesköpare och affärsutvecklare. Förutom att göra affärer med skogsägare ansvarar han för centrala köp och har kontakt med andra mindre skogsbolag inom verksamhetsområdet. Med en bakgrund som biobränsleansvarig på Prima Skog är han också drivande i utvecklingen av användandet av biobränsle i skogen. Lars-Olof har sina rötter i Hammarstrand där han äger en skogsfastighet, men nyligen har han och sambon köpt ett hus i Fjälkvarn utanför Lit, precis intill Indalsälven där han kan åka ut med sin båt och fiska. På fritiden jagar han även älg med sin hälleforsare som kollegan Jonas Engman från Team Syd lurade på honom för ett tag sedan.

Linn Lund började som virkesköpare på Gällö 2017. Har tidigare erfarenhet av sågverksindustrin samt säljare av förädlade trävaror. Hon är teamets energiknippe och en som fixar, håller ordning och ser till att alla trivs. Med erfarenhet från en säsong av öde-ö-serien Robinson har hon insett att en grupp som ska nå gemensamma mål blir bättre av att det finns många olikheter och skilda åsikter. Är även utbildad tågmästare och har jobbat som guide på Inlandsbanan.

Produktionsledare Roger Jönsson började jobba som huggare redan 1981. Uppgifterna i skogen har under åren varit många liksom arbetsgivarna. Är spindeln i nätet på Team Norr, när skogsaffären är klar, träden ska avverkas och kubiken tas in till sågen. Praktiskt lagd ”bonnpöjk” enligt egen utsago, som ser en lösning på det mesta och är en trygg rutinerad medarbetare som gärna hjälper till med kloka praktiska råd.

Dalslänningen Marcus Johansson har verkat 15 år i Jämtland och två år som virkesköpare på Gällö Skog. De sociala egenskaperna från åren i turismbranschen gör honom till en tillgång i teamet, där sammansvetsning och hjälpsamhet är ledord för att allas arbete ska gå så smidigt och problemfritt som möjligt. Kombinationen av kontakter med skogsägare och att vara ute i skogen på egen hand är perfekt variation i jobbet tycker han. Fritiden består till stor del av jakt.

På Gällö Skog vill vi jobba nära er skogsägare och låta lokala förutsättningar styra våra beslut i så hög grad som möjligt. Andra aktörer i branschen centraliserar och skapar stora, övergripande förvaltningar. Vi gör tvärtom. Från och med 2020 har våra kompetenta medarbetare i våra tre team både större frihet och ansvar. Vi hoppas att du märker det i ett ännu högre engagemang och snabbfotade beslut. Det är också viktigt för oss med en levande landsbygd. Därför väljer vi lokala entreprenörer, samarbetar med föreningslivet och små företagare i bygderna.