Skogsexperter Team Mitt

Inom detta team ryms de östra och södra delarna av Jämtlands län. Här brukar intresset för alternativa skötselmetoder vara som störst. I de tätortsnära skogarna runt Östersund kan blädning och plockhuggning vara särskilt intressant, men även i andra delar av området kan det vara värt en diskussion om alternativa metoder. Här är gänget i Mitt, med kontor i Stugun, Östersund, Brunflo och Hammarstrand:

Magnus Härjegård kommer senast från en tjänst på Skogssällskapet men har även bakgrund från en produktionsledartjänst på SCA. Ny virkesköpare på Gällö 2019 med fokus på Bergs och Härjedalens kommuner, men utgår från det nya kontoret i Brunflo från och med maj. Magnus äger skog i Hedetrakten och gillar alla typer av skogar, välskötta produktionsskogar liksom orörda gammelskogar.

Mikael Oscarsson är en av våra mest erfarna virkesköpare. En av hans största drivkrafter på jobbet är att vara med och bidra till Gällösågens lokala industri. Fritiden spenderas gärna tillsammans med hans tre tjejer i livet: hustrun, dottern och barnbarnet.

Virkesköparen Erik Söderholm bor i Sörviken, strax utanför Gällö. Hans intresse för skogen började tidigt. Efter skogligt gymnasium läste han till jägmästare. När han inte är ute på uppdrag så hittar du honom antingen på kontoret i Brunflo eller i Gällö. På fritiden umgås han med familjen och tävlar i rally i Jämtland och Västernorrland.

Bengt-Arne Bergwall från Bomsund utanför Stugun är virkesköpare i sina hemtrakter. Kontoret på gamla Jämtlamells område är basen och arbetsplats sen gammalt. Tidigare skogsmaskinförare i 20 år och rutinerad på de mesta som sker i skogen. Livet med skog är sedan uppväxten en del av hans rötter och på fritiden tar han sig gärna ut och röjer, planterar och gallrar i sina egna skiften.

Lars Eklund virkesköpare i Team Mitt sedan våren 2020. Ny som yrkesverksam i skogsbranschen men engagerad skogsägare sedan 2000 där allt mer kunskap och intresse kring skog lett honom till Gällö Skog. Ödmjuk approach till sin nya roll, utbildar sig parallellt med jobb och kommer därmed ha helt färsk skogskunskap att bidra med i teamet. Engagerad i Gällö Sportklubb, Mickelbacken och jakt. 

Markus Forsberg är produktionsledare. Med mer än tio års erfarenhet från skogen med roller som virkesköpare, skogsmaskinist och skogsvårdsledare har skogsmästaren Markus de erfarenheter i ryggsäcken som gör honom till en noggrann, rättvis och strukturerad produktionsledare. Under helgerna på vårvintern hittar ni honom med pimpelspö på en rödingsjö och höstarna går åt till älgjakt.

Lars-Åke Henriksson ändrade efter drygt 20 år i skogsmaskin sin yrkesbana. 2019 lade han om sin tid i skogen till virkesköpare på Gällö som gett en ny erfarenhet av skogen. Med sina erfarenheter från avverkning planerar han gärna sina köp tillsammans med produktionsledaren. Bor i Dockmyr, som ligger mitt i hans verksamhetsområde. Toppfågeljakt är en favoritsysselsättning på fritiden och på fisketuren är stunderna vid kaffeelden lika viktig som att det nappar.

Bernt Lindström (saknas på bild) har jobbat som virkesköpare på flera olika bolag innan han kom till Gällö Skog. Med 34 års erfarenhet har han hunnit träffa ett oräkneligt antal skogsägare och det är variationen och olikheterna i alla möten som gör att Bernt fortfarande uppskattar sitt jobb. Intresset för ekonomi och kunskaperna efter alla år som skogsägare gör att han gärna lyfter upp de frågorna i sin rådgivning till skogsägarna han träffar. Det är en djungel där ute, av regler, och goda råd är guld värda menar Bernt.

På Gällö Skog vill vi jobba nära er skogsägare och låta lokala förutsättningar styra våra beslut i så hög grad som möjligt. Andra aktörer i branschen centraliserar och skapar stora, övergripande förvaltningar. Vi gör tvärtom. Från och med 2020 har våra kompetenta medarbetare i våra tre team både större frihet och ansvar. Vi hoppas att du märker det i ett ännu högre engagemang och snabbfotade beslut. Det är också viktigt för oss med en levande landsbygd. Därför väljer vi lokala entreprenörer, samarbetar med föreningslivet och små företagare i bygderna.