Gällö Skog » Medarbetare » Hej Linn Lund, virkesköpare Team Norr

Hej Linn Lund, virkesköpare Team Norr

Beskriv en dag på jobbet
Jag jobbar i Team Norr och spenderar min tid i både Krokom och Hammerdal. Dagarna blandas av virkesköp, möten med markägare, taxering och nu även produktionsledning.
Vad kännetecknar en välskött skog?
Röjning är a och o. Har du skött röjningarna så slipper du ta en fördyrad kostnad vid gallring och din slutavverkning blir enklare. Under röjningen bestämmer du även ditt framtida bestånd. Vill du ha mycket löv, gran eller tall? Det roliga med röjning är att du ser ett tydligt resultat, det blir snyggt och du kan känna att du har investerat i din skog.
 
Varför är det bra att äga skog?
Du har mycket glädje av en skog. Det är ett säkert kapital, men det är också själsligt bra. Du kan plocka bär, vandra eller bara sitta på stubbe och njuta. Det krävs inte så mycket skog för det, välj ut en del som får vara produktionsskog och behåll en del som rekreationsskog där du kan slappna av. Ta hjälp om du behöver, för du behöver tänka långsiktigt.
 
Några känner igen dig från tv-programmet Robinson. Vad fick dig att söka dit?
Det var faktiskt min bror som sökte, men han ringde upp mig och tyckte att jag också skulle söka så att vi kunde tävla mot varandra. Jag ville komma iväg en stund och få lite semester och så blev det. Men det var en psykiskt svår utmaning på grund av det sociala spelet och bristen på mat. Att bo utomhus och tävla var inga problem och jag lärde mig mycket om mig själv. Det är nyttigt att lära känna personer som verkar vara olik dig själv. Det kan visa sig att de är helt fantastiska människor. Jag åkte ut dagen innan finalen och kom därmed femma. Det är klart att jag blev besviken där och då, men nu är jag stolt över min insats.