Vi ses på startlinjen i nästa fjällmara

Skriv ut Dela

Många företag slår ett extra slag för friskvård, eftersom effekterna av träning hos anställda kan ses som enbart positiva. Så också hos Gällö Skog.
Företaget har en geografiskt spridd organisation, och det kan vara svårt att samla alla till något gemensamt. Men det går alltid att göra något.
– Vi är spridda på åtta kontor mellan Matfors och Hammerdal. Målsättningen är att varje team ska hålla igång med någon friskvård. Att springa fjällmara är kanske överkurs för de flesta, men det inspirerar förhoppningsvis fler att träna, säger Hans Lantz.

Det började som en facebookgrupp med ett gäng i företaget som löptränade. Då idén dök upp om att delta i Salomon 27K, lovade den tidigare inte så vältränade Hans Lantz att vara med om man fick ihop sju löpare. Då skulle han bli nummer åtta. Och så blev det.

Salomon 27K har gemensam start i Ottsjö och går sedan i en 27 km lång tävling över de tre fjällen Hållfjället, Grofjället och Välliste, till målet i Trillevallen.
– Det var ett tufft lopp med tanke på att det regnade från start till mål. Snabbast i Gällö-laget var vår produktionsledare Magnus Eriksson som avverkade loppet med MAX-fart.